I u ovoj kao i u tri prethodne sezone  je  HŽRK Grude osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

I ovaj put naše su cure bile uvjerljivo najefikasnija ekipa lige te istovremeno ekipa sa najboljom obranom. Gol razlika od 816 postignutih i 477 primljenih golova nam pokazuje da su prvakinje u prosjeku pobjeđivale sa više od 15 golova razlike.

Uz to valja istaći da su te pobjede ostvarene sa gotovo najmanjim brojem isključenja (62) tijekom cijele sezone (manje je imao samo Bihać i to  61).

Kao i prethodnih godina , bili smo daleko najefikasnija ekipa natjecanja, a nismo imali nijednu curu među prvih 5 strijelaca lige što dovoljno govori o timskoj igri i zajedništvu ekipe.

Podatak da je u ovom prvenstvu  čak 6 (šest) igračica HŽRK Grude postiglo više od 100 golova u Premijer ligi BiH pokazuje kvalitetu tima kao cjeline.

Završetkom ove sezone, nakon osvojena četiri naslova seniorskih prvakinja BiH, dva osvojena KUP-a BiH te tri osvojena juniorska i jednog kadetskog naslova prvakinja BiH, dr.sci Zlata Zubac  završava svoj trenerski angažman  u klubu  i nastavlja obnašati funkciju  sportskog direktora kluba.

Dr.sci Zlata Zubac je tvorac grudskog ženskog rukometnog čuda i sigurno će i svoji daljnjim angažmanom klub voditi ka novim vrhunskim sportskim ostvarenjima. Nadolazeći 1.Festival ženskog rukometa uz sudjelovanje najvećih europskih rukometnih ekipa i imena je prvi korak dr.sci Zlate Zubac ka novim dimenzijama grudskog ženskog rukometa.

Trenersko mjesto u HŽRK Grude u novoj sezoni  će zauzeti  mr. sci Kornelija Leko, mlada školovana trenerica sa bogatim  igračkim iskustvom i okićena zlatnim odličjem sa upravo završenog velikog IHF/EHF turnira u Tuzli na kojem je sudjelovalo 8  reprezentacija ,gdje je  kao izbornica nakon dosta godina okupila i vodila juniorsku reprezentaciju BiH.

Sigurno je da će ovo biti sjajna kombinacija za nadolazeću sezonu, ali i za budućnost našeg kluba.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0