U nedjelju 21.12.2014. godine u večernjim satima,gotovo istovremeno u Grude se vratilo 50-ak mladih rukometašica HŽRK Grude Autoherc koje su ovih dana bile u Zagrebu i Makarskoj.
Taj povratak kući ujedno je označio i kraj ovogodišnjih rukometnih dešavanja u našem klubu.
Najmlađe igračice kluba rođene 2004.godine i mlađe sudjelovale su na jednodnevnom turniru u mini rukometu u Makarskoj.
To su većinom bile igračice iz Posušja i Rakitna te nekoliko djevojčica iz Gruda,a sve zajedno su članice škole rukometa našeg kluba “Rukomet od prvog koraka do prvaka”.
Curicama je ovo bio prvi turnir u životu i vođene svojim trenerima Andreom Prusinom i Marinom Markotom,curice su na ovom turniru ostvarile i svoje prve pobjede u obje konkurencije(2004. i 2005.)
Obzirom na to da su tek prije par mjeseci počele sa treninranjem rukometa ,ovo će im svakako biti veliki poticaj za daljni rukometni razvoj.
Malo veće djevojčice su bile na trodnevnom gostovanju u Zagrebu.
Već četvrtu godinu zaredom naše djevojke na poziv počasnog predsjednika kluba gospodina Milana Bandića,a ove godine i naših domaćina iz RK Lokmotiva Zagreb,
doživljavaju Advent u Zagrebu i uživaju u različitim sadržajima koji Zagreb u ovo vrijeme čine posebnim.
Svake godine ovo putovanje je nagrada našim djevojkama za uspješnu godinu,a eto sticajem okolnosti se dogodilo da smo ove godine za vrijeme boravka u Zagrebu dobili i potvrdu onoga što je bilo davno jasno
da je naš kluba jesenski prvak države.
Na put su išle 23 mlade igračice od kojih samo 4 starije od 2000.godišta,ali smo ipak sudjelovali na turniru u obje konkurencije (1998. i 2000. godište).
Većinu utakmica odigrale su iste igračice  za obje  kategorije tako da je poslije tijesnih poraza u prvim utakmicama od Karlovca mlađe kadetkinje (9:10) i Trešnjevke kadetkinje (13:14),
curama ponestalo snage pa su izgubile i preostale dvije utakmice koje su odigrane istog dana i to od Podravke(mlađe kadetkinje) i Sesveta(kadetkinje).
Ako ovo putovanje nećemo posebno pamtiti po sportskom rezultatu koji nije ni bio cilj putovanja,sigruno hoćemo po svim ostalim sadržajima i aktivnostima koje smo imali u ova tri dana u Zagrebu.
Prva večer će svakako ostati u sjeaćnjima svih igračica po nazočnosti velikom koncertu naklade Ana Rukavina na Trgu bana Jelačića,
gdje su osim super atmosfere cure imale prigodu da se sretnu i slikaju sa poznatim osobama kao što su Goran Ivanišević,Sandra Perković,Ana Marija Čelan,Jasmin Stavros,Lana Jurčević….
Posebna čast je bila dolazak i boravak sa curama počasnog predsjednika kluba gospodina Milana Bandića koji je curama i ove godine kao i prethodnih bio dobar domaćin i
cure odveo od Trga bana Jelačića do Bogovićeve ulice,pa do novog klizališta na “Tomislavcu” i na kraju na kolače i sok u Masarykovu.Djevojčice su bile oduševljene svim što su vidjele i doživjele.
Ovom prigodom želimo se zahvaliti Autohercu d.o.o.. Grude,RK Lokmotiva Zagreb,posebno g-đi Klaudiji Bubalo,ljudima iz ŽRK Sesvete(Mati Vidoviću i Mariju Zecu),voditelju “Grada mladih”gosp Miroslavu Čulku i njegoovm osoblju,te
naravno našem počasnom predsjedniku Milanu Bandiću na tome što nam svake godine omoguće da naše rukometašice u ovo vrijeme nagradimo jednim ovakvim putovanjem.
Uz želje za sretan Božić i uspješnu Novu 2015. godinu,svima i naš zaštitini pozdrav DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0