Završena je rukometna sezona 2016/2017.Rukometašice HŽRK Grude su potvrdile epitet najboljeg ženskog rukometnog kluba u Bosni i Hercegovini i jednog od najuspješnijih športskih klubova u državi.

Grudske rukometašice su sezonu u Premijer ligi BiH završile na 1.mjestu sa 19 pobjeda i 1 neodlučnim rezultatom.Gruđanke su bile i daleko najefikasnija ekipa Premijer lige sa postignutih 746 golova(37,3 po utakmici) te ukupno daleko najboljom gol razlikom od +288 (+ 14,4 po utakmici).Niz neporaženosti ekipe HŽRK Grude u Premijer ligi je nastavljen pa će tako Gruđanke u sljedeću sezonu ući sa nizom od 58  utakmica ili 34 mjeseca bez poraza u Premijer ligi BiH.

Grudske rukometašice su i ove godine pobjedama protiv ŽRK Mira osigurale završnicu KUP-a BiH u kojoj su trebale obraniti dvostruki uzastopni naslov pobjednica. Nažalost, zbog neodgovornosti i bahatosti člana predsjedništva RS BiH Enida Tahirovića, ovogodišnja završnica KUP-a BiH za rukometašice nije održana, usprkos jednoglasno donesenoj odluci predsjedništva RS BiH o održavanju završnice. Time je nanesena ogromna šteta kako našem klubu tako i ženskom rukometu u BiH u cijelosti.

Za prvakinje BiH 2018/2018,ekipu HŽRK Grude, koju je i ove sezone vodila trener dr.sci Zlata Zubac, nastupale su:Ana Križanac,Anđela Milas,Nikolina Brnada,Amanda Marić,Nikolina Čutura,Chiara Rimac,Ana Nikić,Ana Vrančić,Gabrijela Gudelj,Matea Bandić,Andrea Prusina(kapetanica),Martina Kraljević,Klara Mikulić,Anita Azinović,Anđela Boras,Ana Kondža,Martina Vukanović,Lara Šimić,Mia Miloš,Marija Andrijanić,Iva Artuković,Tina Bandić

HŽRK Grude je i ove sezone nastavio sustavno raditi sa mladim rukometašicama. To je vidljivo iz rezultata naših ekipa u svim mlađim dobnim skupinama.Tako su grudske juniorke po treći put uzastopno prvakinje BiH, dok su kadetkinje(2000.godište) i cicibanke(2004.godište) doprvakinje BiH. U seniorskoj ligi RS Herceg Bosne naš je klub također osvojio naslov prvakinja. O kvaliteti i načnu rada sa mlađim dobnim skupinama posebno govori podatak da sve veći broj mladih igračica (2001.-2005. godište ) roditelji dovoze u Grude na treninge iz Imotskog, Ljubuškog, Mostara …

Za juniorske prvakinje BiH 2016/2017,ekipu HŽRK Grude,koje je vodila trenerica dr.sci Zlata Zubac, u ovoj sezoni su nastupale: Anđela Milas,Tea Boban,Nikolina Brnada,Nikolina Čutura,Chiara Rimac,Ana Nikić,Anja Boban,Mia Miloš,Matea Bandić,Ana Kondža,Martina Kraljević,Klara Mikulić,Marija Perić,Anđela Boras,Lara Šimić,Marija Andrijanić

HRK Grude će kao prvak BiH i ove godine sudjelovati u EHF cupu. Iako je klub uputio prijedlog RS-u BiH i EHF-u da se zbog znatno lošije kvalitete ženskog rukometu BiH u odnosu na europski ženski rukomet ,omogući da prvak BiH igra umjesto u EHF Cupu u Challange cupu u kojem igraju niže rangirani klubovi ,EHF nije prihvatio taj prijedlog. Zbog toga će Gruđanke ove godine nakon Islanda i Rumunjske ,treći put u 1.pretkolo EHF cupa u nadi da će imati više sreće u ždrijebu od prethodnih godina.

Polovinom srpnja će se održati tradicionalno međusezonsko druženje svih cura koje su bile članice 1.ekipe u prošloj sezoni i novih članica 1.ekipe koje će nastupati u nadolazećoj sezoni. Ekipa će u novu sezonu ući sa malim izmjenama u igračkom kadru i to još jača i  kao i uvijek do sada sa istim ciljevima i bogatija za godinu iskustva naših mladih rukometnih kraljica.

Svim rukometašicama koje su trenirale i igrale u svim ekipama HŽRK Grude u protekloj sezoni, svim trenerima koji su radili sa igračicama, članovima uprave, sponzorima i donatorima te našim navijačima ,velike čestitke na postignutim rezultatima i ugodan ljetni odmor. A od početka kolovoza mjeseca punom parom u novu rukometnu sezonu. Nadamo se sa puno sreće i športskog uspjeha i bez ozljeda.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

 

Comments

0