Ispratili smo 2022.godinu ,koja  je za naš klub bila još jedna od onih zlatnih godina, kakvih je bila većina u našoj kratkoj povijesti. Kako drugačije nazvati godinu u kojoj su naše cure osvojile 7.naslov prvakinja BiH i 4.naslov pobjednica KUP-a BiH.

I u novu sezonu, u kojoj smo  do sada stigli na pola puta, nastavljene su sjajne igre naših djevojaka pa novu, 2023.godinu dočekujemo na vodećem mjestu BH Telecom Premijer lige uz skor od 10 pobjeda iz isto toliko utakmica.

Kad se pak gleda cijela kalendarska godina, HRK Grude je u 2022.g. u svim zvaničnim utakmicama  u BiH(Premijer liga  i KUP BiH ), doživio samo jedan poraz , a trenutni pobjednički niz traje već 23  utakmice. U prošlom , a i u aktualnom prvenstvu HRK Grude je najefikasnija ekipa i ekipa sa najboljom obranom u nacionalnom prvenstvu.

Na kraju sezone 2021/2022 pobjedničke pokale za osvojene naslove u prvenstvu i KUP- zadnji put je podigla naša dugogodišnja kapetanica i svakako najbolja igračica Premijer lige BiH u zadnjih 5-6 godina , Amanda Marić, koja je tako na veličanstven način završila svoju sjajnu rukometnu karijeru.

Njenim odlaskom te još nekim igračkim promjenama , naša ekipa je znatno pomlađena ušla u sezonu 2022 / 2023 te je jedna od najmlađih ekipa u elitnom razredu BiH ženskog rukometa. Usprkos tome, trenerica dr.sc Zlata Zubac je od ovih mladih djevojaka složila ekipu koja je sjajno odigrala prvi dio sezone .

Osim po ovim sjajnim rezultatima , 2022.godinu ćemo pamtiti i po  5.Festival rukometa sa Ivanom Balićem, Hrvojem Horvatom, Lidijom Bojić Ćaćić, Igorom Markovićem, te 5 prvoligaških klubova iz Hrvatske, Crne Gore i BiH, sa gotovo 70 BiH rukometnih trenera te preko 50 djece u rukometnom kampu, što je još jednom naš festival potvrdilo kao  najveći događaj u ženskom rukometu tijekom godine.

Bilo je u 2022.godini još puno događaja, domaćih i međunarodnih, u kojima su sudjelovale naše cure, velike i male ,ali i naši dečki, ali za ovaj kratki osvrt na 2022.godinu smo istakli one najvažnije.

Sada, na početku 2023.godine je zbog svega navedenog teško praviti planove, jer je normalno da planovi svake godine budu  viši od prethodne, a teško je  dostići ,a još teže nadmašiti ostvarene rezultate iz 2022.godine.Čekaju nas mnoga iskušenja u kojima ćemo dati sve od sebe da na najbolji način odigramo svaku utakmicu kao da je upravo ona najvažnija u povijesti pa ćemo na kraju vidjeti za kakav je rezultat to dovoljno. Kao i uvijek do sada, za nas će biti pobjeda svaka utakmica u kojoj dadnemo sve od sebe ,a rezultat na semaforu će pokazati je li to dovoljno za osvajanje bodova ili ne.

Vjerujemo da će naše cure, velike i male i u 2023.godini nastaviti sa dobrim igrama, sa ostvarivanjem dobrih sportskih rezultata i sa daljnjom međunarodnom promidžbom kluba. Nadamo se da će ih zdravlje poslužiti i ozljede zaobići te da će njihova rukometna kvaliteta biti jedino mjerilo njihovih rezultata.

Sretna nova 2023.godina!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

Comments

0