Ovih dana spuštamo zavjesu na rukometnu sezonu 2022/2023. Za naš klub ona je još jedna od onih u kojoj smo bez poraza ili bolje reći sa svim pobjedama u domaćim natjecanjima prošli put od rujna 2022. do svibnja 2023.godine i u Grudama još jednom zadržali naslove prvakinja BiH i pobjednica KUP-a BiH. Osvajanjem 8.naslova prvakinja BiH postali smo najuspješniji ženski rukometni klub u povijesti BiH na što smo posebno ponosni.

Pobjeda protiv Hadžića kojom smo osvojili 5.naslov pobjednica KUP-a BiH bila je ujedno i 38.pobjeda u nizu u svim BiH zvaničnim natjecanjima, što je izuzetna rijetkost u rukometu, ali za naš klub to nije ništa posebno s obzirom da smo u periodu od 2014.-2019.godine imali niz od 126 utakmica bez poraza.

Kad se osvrnemo na ovu sezonu , trebamo početi od  jedne važne činjenice, a to je da je naša seniorska ekipa bila jedna od najmlađih u BHT premijer ligi sa velikim brojem i učinkom juniorki i kadetkinja u svim utakmicama koje su odigrane.

Sada ćemo malo o brojevima:

U utakmicama naše seniorske ekipe tijekom sezone 2022/2023 sudjelovalo je 18 igračica:

Martina Šumelj, Matea Šumelj, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban, Teodora Petković, Mia Lugonjić, Lea Bošnjak, Ina Džidić, Milena Vujisić, Petra Sesar, Karla Lovrić, Barbara Karačić, Josipa Zubac, Gabriela Rašić, Marija Brakić, Ana Vukoja i Jovana Ilić.

Odigrano je 20 utakmica BHT premijer lige u kojima su naše cure ostvarile 20 pobjeda i to sa uvjerljivo najviše postignutih  golova, 734 ( 36,70 prosječno po utakmici) i 525 primljenih golova( 26,25 po utakmici) što znači da su utakmice u prosjeku pobjeđivane sa 10.45 golova razlike.

U KUP-u BiH ostvarili smo 4 pobjede u isto toliko utakmica postigavši 153 gola (38,25 prosječno po utakmici) i primivši 88 golova(prosječno 22 po utakmici) što znači da su utakmice pobjeđivane u prosjeku sa 16,25 golova razlike.

Na klupskoj ljestvici strijelaca, što se tiče zvaničnih utakmica u BiH natjecanjima u sezoni  2022/2023 najefikasnija je bila  Jovana Ilić  sa 227 postignutih golova, nakon nje slijede Karla Lovrić sa 140, Teodora Petković  sa  122 , Lea Bošnjak sa 116, Matea Šumelj  sa  93 gola i td.

I u ovoj sezoni , kao i uvijek do sada smo bili sudionici EHF cupa. Europski nastup ,ove godine nam je donio putovanje u Portugal , gdje smo odigrali obje utakmice protiv ekipe Sao Pedro do Sul i dostojanstveno se oprostili  od daljnjeg natjecanja sa dva poraza , sa ukupno -15 golova, što je realno stanje kad se uzme kvaliteta BiH i portugalskog ženskog rukometa.

Sve čestitke našim rukometnim kraljicama i najtrofejnijoj i najboljoj trenerici u BiH rukometu, Zlati Zubac.

I naša škola rukometa privodi kraju aktivnosti za ovu sezonu.

Imajući u vidu da su Grude sredina sa izuzetno malim brojem stanovnika(cca 5.000, koliko imaju pojedini kvartovi u većim gradovima), a samim tim i djece, možemo biti izuzetno zadovoljni radom i rezultatima naše djece.

U natjecanjima RS Herceg Bosne smo sudjelovali sa tri ekipe u kategoriji djevojčica i jednom ekipom dječaka. Mlađe kadetkinje(2008.godište i mlađe)su u konkurenciji 9 klubova osvojile naslov prvakinja RS Herceg Bosne ,dok su na završnici državnog prvenstva BiH zauzele 5.mjesto.

Djevojčice(2010.godište i mlađe) su bile doprvakinje RS Herceg Bosne, kadetkinje su zauzele 3.mjesto a mlađi kadeti 8.mjesto u ligi RS Herceg Bosne.

U vikendu 17/18.06.2023.g. naše djevojčice igraju završnicu državnog prvenstva BiH za svoju dobnu skupinu.

Oni najmlađi , naši minići (2012.godište i mlađi ) su tijekom cijele sezone u punom pogonu i sudjelovali su na mnogim turnirima u BiH i Hrvatskoj, a posebno smo ponosni na naša dva tradicionalna međunarodna turnira koje organiziramo ,a to su turniri „Sveta Kata -Grude“ u studenom svake godine te „Žrtve Kupresa ’92“ u travnju svake godine.

Voditeljica škole rukometa, Kornelija Leko i trener u školi rukometa Mario Babić svakodnevno predano i uspješno rade sa djecom u školi rukometa i  brinu o najmlađim rukometašicama i rukometašima našeg kluba.

Idućeg tjedna će biti organiziran i jedan završni izlet za cijelu školu rukometa , čime će biti završena ova izuzetno uspješna rukometna sezona i za našu djecu.

Krajem kolovoza nas očekuje 6.festival rukometa, nova iznenađenja, nova velika imena svjetskog rukometa….

Ugodan i lijep odmor svim našim članicama i članovima i vidimo se početkom kolovoza!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0