Od 27.-30.08-2019. u organizaciji HŽRK Grude, u Grudama je održan 2.festival ženskog rukometa – Grude 2019. Festival je otvorio načelnik Općine Grude, gospodin Ljubo Grizelj. Cijeli događaj se odvijao kroz tri tematske cjeline i to : rukometni kam za djevojčice, seniorski rukometni  turnir i trenerski seminar.

U radu rukometnog kampa je sudjelovalo 40 djevojčica podijeljenih u dvije grupe.Djevojčice su trenirale dva puta dnevno , a uvečer su gledale utakmice seniorskog turnira.Treninge u kampu su vodili Dragan Ažić, Zlatko Saračević, Bojana Popović, Lidija Bojić-Čačić, Hrvoje Cikoja, Zlata Zubac, Marija Žanko i Kornelija Leko. Na kraju  su odigrane i utakmice izmešu skupina te je zajedničkim ručkom završen ovogodišnji kamp.

Seniorski turnir je kao i prošle godine donio 4 odlične utakmice u dva dana, Ipak šlager festivala je ponovo bila utakmica između ovogodišnjih sudionika lige prvakinja, Budućnosti i  Podravke ove godine je ova utakmica bila prava promidžba ženskog rukometa i privukla je puno igračica, igrača o trenera iz cijele BiH.Nakon 60 minut sjajne igre ,kakvu je većina gledatelja imala prigodu do sada vidjeti samo na malim ekranima, pobijedila je Budućnost rezultatom 33:31.

Trenerski seminar je u dva dana okupio četrdesetak trenera kojima su svoje znanje kroz praktični rad prenosili  Dragan Adžić, Zlatko Saračvić i Lidija Bojić-Čačić,a kroz predavanja i okrugli stol Lidija Bojić-Čačić i Sanja Bajgorič. Uz planirane teme treneri su upoznati i sa obavezama RS BiH prema RINK konvenciji i čemu je govorio Muris Đug.

HŽRK Grude zahvaljuje svim institucijama, tvrtkama i pojedincima koji su pomogli organizaciju i održavanje ovogodišnjeg festivala.

Vidimo se dogodine na 2.Festivalu ženskog rukometa-Grude 2020.!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0