Već osam godina u travnju mjesecu vukovarske rukometašice dolaze u Grude i zajedno sa domaćim rukometašicama se prisjećaju i odaju zahvalnost  grudskim braniteljima stradalim na Kupresu 1992.godine.

Vukovarke su ove godine u Grude došle u petak 07.04.2017. da bi u subotu posjetile Međugorje te spomenik generala Blage Zadre na Ledincu. Uvečer su naše gošće bodrile ekipu HŽRK Grude u uvjerljivoj pobjedi protiv ŽRK Ilidža u okviru 17.kola Premijer lige BiH.

U nedjelju su igračice i vodstva oba kluba zajedno sa predstavnicima udruga proizišlih iz Domovinskog rata položili cvijeće i zapalili svijeću kod Spomenika poginulim braniteljima u središtu Gruda.

Nakon toga su svi preselili u gradsku sportsku dvoranu Bili Brig ,gdje su predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata uručili zahvalnice predsjednicima ŽRK Vukovar i HŽRK Grude. Zatim je  predsjednik ŽRK Vukovar, gosp Slobodan Božanović  uručio prigodne darove za HŽRK Grude te dugogodišnjem članu upravnog odbora HŽRK Grude Željku Mikuliću i  trenerici HŽRK Grude, dr.sci Zlati Zubac.

Uslijedila je i prijateljska utakmica u kojoj je prikazan lijep rukomet i u kojoj su gošće iz Vukovara bile bolje i savladale svoje domaćine rezultatom 35:29.

Nakon sportskih uzbuđenja ovo trodnevno druženje klubova prijatelja je završilo zajedničkim ručkom poslije kojeg se ekipa Vukovara uputila put Slavonije.

I ovaj posjet je učvrstio dosadašnja, ali stvorio i neka nova prijateljstva slavonskih i hercegovačkih rukometašica te su Gruđanke pozvane da ovog ljeta budu gošće Vukovarki.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0