Nakon četiri godine uzastopnih nastupa u EHF cupu , u sezoni 2019/2020 HŽRK Grude neće sudjelovati u ovom natjecanju. Nakon još jednog negativnog odgovora EHF-a na zahtjev kluba da mu se odobri sudjelovanje u Challange cupu, Upravni  odbor HŽRK Grude je odlučio da međunarodni put kluba usmjeri drugim putem.

Tako će HŽRK Grude i ove godine na svom 2.festivau rukometa koji se održava od 27.-30.08.2019.g. ugostiti dva ovogodišnja sudionika Lige prvakinja i dva bivša europska prvaka, ekipe Budućnosti iz Podgorice i Podravke iz Koprivnice, a uz njih će u Grudama gostovati i trećeplasirana ekipa 1.Hrvatske rukometne lige , ekipa ŽRK Bjelovar.

Tjedan iza tog velikog rukometnog događaja , HŽRK Grude će gostovati u Bjelovaru i Koprivnici gdje će odigrati više utakmica protiv hrvatskih ,mađarskih i slovenskih ekipa, a do kraja godine ih očekuje i gostovanje u Podgorici.

Posebno je važno da je pri samom kraju realizacija ideje o početku ženske rukometne regionalne lige koja bi trebala startati u rujnu mjesecu. U ligi bi trebalo sudjelovati 6 prvaka država ,a igrala bi se turnirski. U tijeku su i pregovori o pokroviteljstvu lige što je također dosta izvjesno i što bi znatno olakšalo sudjelovanje u njoj.

Ovakvim rasporedom međunarodnih nastupa , HŽRK Grude će napraviti veliki iskorak u svom radu i za razliku od prethodnih godina kada je u rujnu igrao 1.pretkolo EHF cupa, od ove godine će u istim terminima imati puno više međunarodnih utakmica sa puno interesantnijim protivnicima i uz znatno manje troškove. Imajući u vidu da većina BiH ženskih klubova tijekom sezone ne odigra niti jednu međunarodnu utakmicu, svakako smo iznimno zadovoljni ovakvim planovima uprave kluba.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0