RK Jedinstvo Brčko – HŽRK Grude Autoherc 30:34 (16:20)

Dvorana Ekonomske škole Brčko

Gledatelja 50

Suci:Senad Kamberović i Mevludin Šabić

Delegat:Nermin Šaković

RK Jedinstvo:

Milica Dmajanović,Dunja Bjeloš,Sanja Katić(5),Anđela Okilj,Dragana Dejanović(3),Slađa Stevanović(5),Samra Rendić(2),Dragana Stević,Milena Krajšumović(3),Irena Pajić(6),Nafisa Dubinović(1),Marina Savić,Monika Svrdlan,Sabina Zpčević(5),Sandra Bojkić,Sladjana Maričić

Trener:Zoran Milunović

Sedmerci :(1)

Isključenja: 4 min

HŽRK Grude Autoherc:

Ana Pranjić,Andrea Brzica,Andrea Marić(6),Valentina Trlin,Chiara Radić(2),Nikolina Marić,Kornellija Klinac(14),Josipa Braćić(4),Antonija Kutleša(2),Ana Marija Šimić(6),Klara Mikulić,Tina Bandić,Josipa Mikulić

Trener:Zlata Zubac

Sedmerci:8(8)

Prvo gostovanje grudskih rukometašica u Premijer ligi BiH završeno j ei prvom gostujućom pobjedom.

Početnih 15-ak minuta utakmice proteklo je u izjednačenoj igri i rezultatu,tako da je u 16.minuti bilo i zadnje izjednačenje na utakmici 10:10.Od tog trenutka gošće iz Gruda su bile u prednosti koja je na kraju prvog poluvremena iznosila 4 pogotka.

U drugom poluvremenu Gruđanke su još pojačale tempo i njihova prednost se povećavala i iznosila i do 9 pogodaka prednosti.Pobjeda grudske ekipe je potupuno zaslužena i ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje .

Na ovaj način novi premijerligaš je ostvario i prvu gostujuću pobjedu,što će biti svakako veliki poticaj za naredne utakmice.

U slijedećem 3. kolu ekipa HŽRK Grude Autoherc na domaćem parketu dočekuje novog premijerligaša ekipu Radnika iz Bijeljine.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0