HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Hrasnica Hrasnica  30:18  (10:9)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 50

Suci : Ljiljankić-Bošnjak

HŽRK Grude Autoherc

Andrea Brzica,Ana Pranjić,Antonija Kutleša(6),Iva Leko,Chiara Radić(1),Željana Topić(3),Josipa Grubišić(1),Jana Leko(3),Ana Marija Šimić(11),Klara Mikulić(1),Tina Bandić,Nikolina Marić,Andrea Marić(4),Jospia Mikulić

ŽRK Hrasnica

Ilda Sadiković,Emina Kozica,Amra Šabanović,Merima Karišik(3),Ena Hasibović(3),Mersiha Hošić(4),Ajla Čatić(4),Naida Čatić(1),Lejla Muminović,Elma Lekić(1),Ema Galijašević-Hasibovvić,Amina Pašović(2)

Prijateljska utakmica koja je odigrana danas u Grudama ,svakako će biti od koristi trenerima obje ekipe za uspješan nastavak priprema za proljetni dio prvenstva.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku velikog broja grešaka sa obje strane,te u dosta rastrzanoj igri sa puno promašaja i puno dobrih vratarskih intervencija.

Drugo poluvrijeme je donijelo jedno znatno bolje izdanje domaće ekipe ,sa puno bržom i efikasnijom igrom.To se odrazilo na rezultat ,tako da je prednost domaćih stalno rasla i na kraju iznossila 12 zgoditaka.

Treneri su dali prigodu svim curama da pokažu svoje trenutne mogućnosti.

U svakom slučaju ,utakmica je potpuno opravdala svoju svrhu,a mogla je zadovoljiti i 50-ak gledatelja koji su došli na tribine grudske dvorane.

Svakako da je ovaj lijepi rukometni dan u Grudama,dodatno uljepšan viješću iz Tivta da je naša Josipa Braćić bila najbolji igrač i najbolji strijelac kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine u utakmici protiv Crne Gore.To je još jedan dokaz kako se radi u našem malom klubu i koliko su grudske cure nadarene za rukomet.Josipa je prva ,ali sigurno neće biti i jedina cura koja će uspješno braniti boje neke od nacionalnih selekcija.

Slijedeće nedjelje u Grudama će se odigrati 3. turnir Lige Hercegovine za igračice rođene 2000. i mlađe gdje učestvuje 5 ekipa,a 1. ekipa HŽRK Grude Autoherc odigrat će nakon toga još jednu prijateljsku utakmicu,ovaj put protiv ŽRK Turbina iz Jablanice.

DO KRAJA ZAJEDNO!

 

Comments

0