HŽRK Grude – ŽRK Marina Kaštela  43:26(26:11)

U prvoj pripremnoj utakmici u 2018. godini  u Grudama je gostovala ekipa hrvatskog drugoligaša, ŽRK Marina Kaštela. Stari sportski prijatelji koji redovito igraju prijateljske utakmice, ovaj put su osim seniorske utakmice odigrale i utakmicu svojih U-12 ekipa.

U susretu mladih rukometašica bolja je bila gostujuća ekipa koja je pobijedila rezultatom 22:14.  Ovo je inače za većinu grudskih malih rukometašica bila i prva utakmica u velikom rukometu pošto su do sada uglavnom igrale mini rukomet.

U utakmici seniorskih ekipa puno bolje je bila domaća ekipa koja je cijelu utakmicu igrala bolje i na kraju ostvarila zasluženu uvjerljivu pobjedu. Gruđanke su danas nastupile bez bolesne Anđele Milas i nedovoljno spremne Amande Marić. Osim toga veći dio drugog poluvremena odigrale su mlade igračice od kojih je nekima ovo bio i prvi nastup za seniorsku ekipu.

Iako su  grudske rukometašice u dosadašnjem dijelu priprema veoma malo radile s loptom i iako im je ovo prva utakmica u ovakvom sastavu ipak je bilo puno lijepih poteza i akcija.

Gruđanke sutra (nedjelja 28.01.18. u 14.00 sati) igraju u Grudama utakmicu 1.lige RS Herceg Bosne protiv ekipa HŽRK Kiseljak. Bit će to prigoda za dokazivanje svim igračicama koje se bore za mjesto u prvoj ekipi.

Idućeg vikenda 1.ekipa HŽRK Grude će gostovati u Tivtu gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice sa tamošnjim crnogorskim drugoligašem.

Čestitke curama i trenerici na današnjoj dobroj igri i puno sreće u nastavku priprema za proljetni dio sezone.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0