ŽRK Jedinstvo Adler Tuzla-HŽRK Grude Autoherc

Nedjelja 08.11.2015. u 17.00 sati mala dvorana SKPC Mejdan Tuzla

Premijer liga BiH 6.kolo

Suci: Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (Banja Luka)

Delegat: Vladimir Jović (Tuzla)

U 6. kolu Premijer lige BiH za rukometašice u Tuzli ekipa ŽRK Jedinstva Adler dočekuje ekipu HŽRK Grude Autoherc.

U ovu utakmicu obje ekipe ulaze nakon uspješnog starta u ovogodišnjoj Premijer ligi.Ekipa Jedinstva Adler je u teškom rasporedu u prvih 5 kola zabilježila 3 pobjede i 2 poraza i trenutno se nalazi na 5 mjestu ljestvice Premijer lige.

Iako je ekipa HŽRK Grude Autoherc ove jeseni igrala i 2 utakmice EHF cupa na dalekom Islandu te nakon toga imala tri teške utakmice u 7 dana, ipak su Gruđanke  u prvih pet kola zabilježile isto toliko pobjeda i trenutno su vodeća ekipa Premijer lige.

Inače ovo je tek treća utakmica ova dva kluba u povijesti. Prve dvije utakmice ovi klubovi su igrali u okviru 1.lige Federacije BiH.U i to u sezoni 2012/2013.Tada su obje utakmice Gruđanke bile uspješnije(rezultat u Grudama 43:20, au Tuzli 26:32).

U međuvremenu su oba kluba napravila velike pozitivne pomake u svom razvoju, kako u organizacijskom tako i u igračkom smislu.

Zbog svega ovoga u nedjelju će gledatelji  sigurno vidjeti  kvalitetnu utakmicu koja će ponuditi puno lijepih poteza i golova jer se sastaju i dvije najefikasnije ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva(Gruđanke su postigle 182,a Tuzlanke 163 gola u dosadašnjih 5 utakmica ove sezone).

Nadamo se odličnom rukometu, fer i sportskoj borbi, a neka bolji pobjedi.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0