HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Mira Prijedor

Subota 28.11.2015. u 19.30 sati gradska sportska dvorana Bili Brig

Premijer liga BiH 9.kolo

Suci: Darko Džeba i Andrej Kolobarić(Mostar)

Delegat: Miljenko Turudić (Mostar)

Sljedeća dva vikenda HŽRK Grude Autoherc je domaćin u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.U okviru 9.kola ove subote u Grudama gostuje ekipa Mire iz Prijedora.

Ekipa Mire je pretprošle sezone bila osvajač dvostruke krune te ovogodišnji finalist KUP-a BiH nakon kojeg je oba naslova predala upravo našim curama.Prijedor je grad rukometa, a ŽRK Mira dugogodišnji premijerligaš sa velikim uspjesima u svojoj povijesti.

Ovu sezonu su Prijedorčanke počele sa sigurnim pobjedama na domaćem parketu i porazima u gostima, da bi u zadnje  tri utakmice ostvarile tri vezane pobjede i to prvo protiv Zrinjskog (29:24) kod kuće ,zatim protiv Izviđač Autotransporta(20:26) u Ljubuškom te više nego uvjerljivo protiv Goražda(42:23) u Prijedoru.Ovim rezultatima ekipa Mire je izbila  na 4.mjesto ljestvice Premijer lige sa 15 bodova i potvrdila da igra dobar rukomet i da je protivnik za svaki respekt.

Grudske rukometašice su  i nakon gostovanja u Ljubuškom ostale sa stopostotnim učinkom u ovoj sezoni. Svakako da je želja da se i nakon ovog kola ostane na pobjedničkom kolosijeku, ali smo svjesni da je Mira kvalitetna ekipa koja ima svoj prepoznatljivi stil i protivnik sa kojom moramo odigrati krajnje ozbiljno i angažirano ukoliko želimo ostvariti pozitivan rezultat.

Naše djevojke u zadnjim utakmicama imaju veliku podršku svojih navijača pa i ovaj put pozivaju UNCUTE ,ali i sve ostale ljubitelje sporta da dođu na utakmicu i pomognu im da što bolje odigraju i pokušaju doći do nove pobjede na svom parketu na kojem nisu izgubile zvaničnu utakmicu više od dvije godine(zadnji poraz u Grudama 16.11.2013. od Borca iz Banja Luke)

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0