HŽRK Grude – ŽRK Goražde, 6.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Subota 10.11.2018.g. u 19.00 sati , Gradska sportska dvorana Bili Brig Grude

 Suci: Branimir Bilić i Filip Dugandžić (Ljubuški)

Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo)

U Grudama će u subotu biti odigrana utakmica 6.kola Premijer lige BiH za rukometašice između HŽRK Grude i ŽRK Goražde. Subotnju utakmicu obje ekipe očekuju nakon gostujućih pobjeda u prošlom kolu kad su Gruđanke na Ilidži bile bolje od Hrasnice ,a Goraždanke su slavile na gostovanju u Tuzli protiv Jedinstva.

Ekipa Goražda je u prvih pet utakmica ove sezone ostvarila tri pobjede i zabilježila dva poraza. Sa ukupno devet bodova trenutno dijeli 5.mjesto na ljestvici Premijer lige. Ekipa koja predstavlja kombinaciju domaćih mladih igračica  i  iskusnih igračica iz Srbije je sigurno vrijedna respekta svakog protivnika. To su Goraždanke pokazale i pobjedom u Tuzli u zadnjem kolu i tako najavile da će i ove godine biti u borbi za mjesta koja vode na europsku rukometnu scenu.

HŽRK Grude je nakon gostovanja na Ilidži i pobjede protiv Hrasnice  zadržao puni učinak u ovoj sezoni i sa maksimalnih 15 bodova je trenutno vodeći sastav Premijer lige. Za subotnju utakmicu trenerica Kornelija Leko neće moći računati na Anitu Azinović koja ima ozljedu stopala i trenira po posebnom programu.  Iako oslabljene, Gruđanke će sasvim sigurno i ovaj put pokušati doći do pobjede kojom bi zadržale vodeće mjesto prije gostovanja u Brčkom.

Prije ove utakmice u subotu u 17.00 sati će se u grudskoj gradskoj dvorani odigrati utakmica 4.kola 1.lige RS Herceg Bosne u kojoj ekipa HŽRK Grude II dočekuje ekipu HŽRK Kiseljak.

Naše rukometašice  pozivaju sve svoje navijače i ljubitelje sporta da ih dođu podržati u subotu  i tako im pomoći da odigraju što bolje utakmice i pokušaju doći do novih pobjeda.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0