RK Hadžići – HRK Grude

5.kolo BH Telecom Premijer lige za rukometašice

Subota, 11.11.2023.g. u 17.00 sati , KSIRC Hadžići

Suci: Nedim Arnautović i Aleksandar Jović (Tuzla)

Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

5.kolo BHT Premijer lige za rukometašice donosi veliki derbi između dvije ekipe koje su godinama u vrhu BiH rukometa.U prošloj sezoni HRK Grude je osvojio naslov prvaka ispred RK Hadžići ,a ove dvije ekipe su bile i finalisti KUP-a BiH u toj sezoni.

U ovogodišnje prvenstvo ekipa iz Hadžića je ušla u gotovo istom sastavu u kojem je igrala i prošle godine. Veoma kvalitetne igračice koje dugo godina igraju zajedno i ove godine su jedan od glavnih kandidata za naslov prvakinja BiH. U prva četiri kola Hadžićanke su ostvarile tri pobjede i upisale jedan poraz.

Ekipa HRK Grude je u ovu sezonu ušla u dosta promijenjenom sastavu, bez nekoliko igračica iz prošle sezone, među kojima je i najbolja igračica BHT Premijer lige u prošloj sezoni Jovana Ilić. Uz to na samom početku priprema , ekipa je ostala bez prve vratarke, Martine Šumelj ,koja je doživjela tešku ozljedu koljena. Usprkos svemu, ekipa je dobro otvorila novu sezonu i za sada je na punom učinku od 4 pobjede iz isto toliko utakmica.

Utakmice između Hadžića i Gruda su uvijek kvalitetne, borbene ,često neizvjesne i u svakom slučaju su prava poslastica za gledatelje. Nema sumnje da će tako biti i ovog puta, a neka bolji pobijedi!

Sretno cure!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0