HŽRK Grude-ŽRK Mira Prijedor , 7.kolo Premijer lige BiH

Subota , 09.11.2019. u 18.00 sati , gradska dvorana Bili Brig Grude

Suci: Nedim Lipa(Sarajevo) i  Adnan Muhtarević (Živinice)

Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

U subotu se u Grudama igra derbi utakmica 7.kola Premijer lige BiH za rukometašice. Sastaju se drugoplasirane  HŽRK Grude i trećeplasirana ŽRK Mira -Prijedor koji trenutno imaju isti broj bodova.

Gošće iz Prijedora su u ovu sezonu ušle sa odličnom ekipom i sa velikim ambicijama, što su potvrdile i rezultatima u prvih 6 kola u kojima su ostvarile 5 pobjeda i samo jedan poraz. Ekipa Mire ima veoma kvalitetna  rješenja na svim igračkim pozicijama i trenutno je najefikasnija ekipa prvenstva. Sasvim je sigurno da su Prijedorčanke jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov prvaka BiH u ovoj sezoni. Inače je ekipa Mire, u sezoni 2013/2014, bila prvak BiH , nakon čega su taj naslov pet puta uzastopno osvojile igračice HŽRK Grude.

Nakon prošlotjednog prvenstvenog poraza Gruđanke  se žele  vratiti na pobjednički put. S obzirom na kvalitetu protivnika , to sigurno neće biti lako . Sigurno  je da  želje i borbenosti neće nedostajati i da će djevojke dati sve od sebe da odigraju dobru utakmicu. U ovoj sezoni ima nekoliko kvalitetnih ekipa koje se bore za sam vrh ljestvice pa će derbi utakmica biti puno više nego prethodnih sezona, što je svakako dobro za ženski rukomet.

Grudske rukometne kraljice pozivaju sve ljubitelje športa da u subotu dođu u dvoranu Bili Brig i pomognu im da odigraju što bolju utakmicu i pokušaju doći do novih bodova.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0