ŽRK Mira Prijedor – HŽRK Grude – 24:35(11:19)

Gradska dvorana  Mladost Prijedor

Gledatelja 150

Suci: Brkić-Zuko (Sarajevo)

Nadzornik: Amor Alibegović (Tuzla)

ŽRK Mira

Bogdana Sekulić, Branka Majstorović 8, Azra Bašanović 5, Šejla Ganić, Anja Suvajac 1, Duška Tintor 3, Dragica Gligorević, Milica Bilbija 1, Dragana Mutić 2, Tijana Krecelj, Tea Sladaković 2, Jelena Mutić 2, Marija Gligorević

Trener: Darko Gligorević

Sedmerci: 9(4)

Isključenja: 10 min

HŽRK Grude

Darjana Vukliš, Nikolina Petrović, Nikolina Brnada, Amanda Marić 4, Nikolina Čutura 9, Andrea Soldo, Ana Nikić 3, Klara Mikulić 3, Lejla Kasumačić 13, Edina Demić 3, Ana Mikulić, Anđela Boras, Mihaela Miloš, Nikolina Vlašić

Trener: Kornelija Leko

Sedmerci: 2(2)

Isključenja: 10 min

Od samog početka grudske rukometašice su pokazale da su došle po pobjedu. Nakon početnih 2:2 niti jednom rezultat nije izjednačen do kraja utakmice. Gruđanke su nakon početnog ispitivanja snaga polako preuzimale inicijativu i počele stvarati prednost. Obrana je funkcionirala dobro, a da u napadu nije bilo više pogrešaka nego što bi smjelo biti razlika bi bila znatno veća već u prvom dijelu prvog poluvremena. Ipak zahvaljujući pokretljivoj obrani te brzim kontranapadima koje je uglavnom realizirala Lejla Kasumačić, ali i razornim udarcima s distance koje je upućivala Nikolina Čutura, prvakinje su već na poluvremenu otišle na nedostižnu razliku od 8 golova.

U drugom poluvremenu su gošće malo popustile u početku pa su dozvolile domaćoj ekipi da se približi na -4. Ali onda slijedi još jedan žestoki val Gruđanki koji osigurava uvjerljivu pobjedu koja ujedno znači i gotovo siguran novi naslov prvakinja BiH. Cijela ekipa je danas odigrala veoma  dobru utakmicu, a valja istaći da su sjajne grudske vratarke obranile čak 5 sedmeraca (Vukliš 4 i Petrović 1).

Za najbolje igračice utakmice su proglašene Branka Majstorović kod domaćina ,a Lejla Kasumačić kod gošći.

Čestitke našim curama na novoj pobjedi koja je ujedno i 99. uzastopna utakmica HŽRK Grude bez poraza u Premijer ligi BiH.

Puno sreće u zadnjem kolu kada u goste u Grude stiže ekipa HRK Katarina iz Mostara.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0