Danas, 18.07.2017.g. su u Beču izvučeni parovi europskih rukometnih kupova, EHF cupa i Challange cupa.

I ove kao i prošle godine naše protivnice su Rumunjke. Ovaj put iz još udaljenijeg mjesta, iz mjesta Roman koje se nalazi gotovo na Moldavskoj granici. Radi se o izuzetno iskusnoj ekipi čije su sve igračice rođene između 1982. i  1991.godine.Ekipa je sastavljena od rumunjskih, ukrajinskih i crnogorskih igračica. Inače je ekipa Romana prošlu sezonu završila na 5,mjestu rumunjskog prvenstva i to ispred ekipe ASC Corona ,koja je bila naš prošlogodišnji protivnik. Sam podatak da kao 5.plasirana ekipa rumunjskog prvenstva, sudjeluju u EHF cupu, dovoljno govori o kvaliteti rumunjskog ženskog rukometa.

Ovih dana će početi razgovori sa predstavnicima Romana oko odigravanja utakmica koje se po predviđenom rasporedu igraju 09/10.09.2017. u Romanu i 16/17.09. u Grudama. Hoće li tako i biti zavisi od dogovora dva kluba.

Nažalost, naše zamolbe da HŽRK Grude ove godine sudjeluje u neuporedivo lakšem i za naše prigode primjerenijem Challange cupu, nisu naišle na razumijevanje u EHF-u pa tako i ove godine imamo izuzetno jakog protivnika koji je veliki favorit u ovom dvomeču. Ono što je korisno za našu ekipu jeste termin odigravanja utakmica protiv Rumunjki. Naime, i ove godine ove će utakmice sa ovako jakim protivnikom poslužiti kao odlična priprema za novu sezonu Premijer lige BiH. Prošle godine se to pokazalo kao najbolja moguća uvertira pa su naše cure nakon tako jakih utakmica bez problema odradile domaća natjecanja.

U svakom slučaju rukometne prvakinje BiH, ekipa HŽRK Grude,je svake godine kad je izborila europski nastup u istom i sudjelovala i na taj način su nagrađene cure koje su izborile te nastupe, ali su stečena i prva međunarodna iskustva. Bez europskih nastupa, bez utakmica sa puno jačim protivnicima po cijenu visokih poraza,  ne može se očekivati ni napredak i razvoj niti jednog sportskog kluba. Zato grudske rukometne kraljice idu dalje u stjecanje novih iskustava i na put na kojem će prije ili kasnije početi preskakati i europske prepreke.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0