HRK Grude-ŽRK Izviđač Central osiguranje Ljubuški  ,

3.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Subota ,02.10.2021,g  u 18.00 sati , Dvorana Bili brig Grude

Suci: Edin Kulović i Vedad Škaljić (Sarajevo)

Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

3.kolo Premijer lige BiH za rukometašice donosi nam susjedski derbi u kojem ekipa ŽRK Ljubuški Central osiguranje dolazi u Grude.

U prva dva kola Ljubušanke su prvo upisale poraz u Banja Luci od ekipe Borca , a zatim su kod kuće pobijedile ekipu Knežopoljke iz Dubice. U ovoj sezoni ekipa Izviđača ima veoma kvalitetnu ekipu koja je spoj iskustva i mladosti. Nastupi  Izviđača na 4.festivalu rukometa u Grudama su pokazali da se radi o  veoma dobroj ekipi koja igra brz rukomet i ima kvalitetu za vrh ljestvice u Premijer ligi.

Gruđanke su nakon početnog remija kod kuće protiv favoriziranih Hadžića, odigrale dobru utakmicu u Prijedoru u kojoj su ostvarile uvjerljivu pobjedu.

Za očekivati je da će ova mlada ekipa imati oscilacija u igri , ali su Gruđanke u Prijedoru pokazale da mogu odigrati dobro iako je broj tehničkih pogrešaka još uvijek velik. Subotnja utakmica protiv Izviđača će biti pravi test za grudske rukometašice o stvarnim mogućnostima ove ekipe.

Susjedski derbiji su u svakom sportu uvijek neizvjesni, uzbudljivi i protkani posebnim motivima. Tako će sigurno biti i u subotu . Zato „kćeri bure“ pozivaju sve ljubitelje športa , posebno svoje navijače da dođu u gradsku dvoranu i svojim navijanjem pomognu da odigraju što bolju utakmicu i pokušaju doći do povoljnog rezultata.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0