Sjednicom Skupštine HRK Grude , zaključena je zlatna rukometna 2023.godina grudskog rukometa.

Svake godine nakon završetka natjecateljskih aktivnosti, HRK Grude organizira radno-svečanu sjednicu Skupštine kluba na kojoj se spomenu rezultati u godini na izmaku te istaknu planovi za nadolazeću godinu.

Tako je bilo i ove godine. U prelijepom okruženju seoskog gospodarstva Marića gaj, u punoj „velikoj konobi“, su bili članovi uprave kluba( Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora), stručni stožer kluba, igračice seniorske ekipe, predstavnici Općine Grude na čelu s načelnikom Općine, g Ljubom Grizeljom, počasni član HRK Grude , prim dr.sc Zoran Karlović dr.med, mnogobrojni predstavnici sponzora i donatora kluba, predstavnici RS Herceg Bosne i RS FBiH, na čelu sa predsjednikom RS Herceg Bosne i RS BiH , g. Slobodanom Zadrom ičlanom UO RS BIH g.Brankom Vukojevićem, predstavnici drugih sportskih klubova iz Gruda, predstavnici medija i prijatelji kluba.

Sjednicu  je otvorio predsjednik Skupštine, g. Mile Pejić. U nastavku je razmatrano izvješće o radu i financijsko izvješće HRK Grude za 2023.g , plana rada i financijski plan za 2024.g te izvješće Nadzornog odbora kluba. U izvješćima kao i u obraćanju predsjednika kluba, g. Zorana Trlina je istaknuto da je 2023.godina obilježena izvanrednim sportskim rezultatima kluba. To se vidi iz činjenice da je klub u 2023.godini osvojio 8.naslov prvakinja BiH i 5.naslov pobjednika KUP-a BiH te ovu 2023.godinu završava na 1.mjestu prvenstven ljestvice. Osim toga u 2023.godini mlađe dobne skupine u klubu su kroz odlične igre u Ligi RS Herceg Bosne , osigurala nastupe i sudjelovale u završnicama državnih prvenstava gdje su također ostvarile odlične rezultate uz osvajanje naslova doprvakinja BiH u dobnoj skupini djevojčica (2010.g i mlađe)

Veliki je to uspjeh ,ako imamo u vidu da su Grude, po broju stanovnika mala općina , a samim tim je veoma mala baza djece . Grude su brojem stanovnika i djece manje od jedne gradske četvrti u mnogim BiH gradovima. Međutim vrhunski stručni rad koji godinama krasi ovaj klub, dovodi do odličnih rezultata u svim dobnim skupinama.

Trenutno u školi rukometa trenira više od 80 djece, od čega su otprilike polovina, djeca koja treniraju mini rukomet (djeca rođena 2012.godine i mlađa).

Istaknuto je i da je klub u ovoj godini realizirao niz projekata u suradnji sa raznim ministarstvima na razini Županije Zapadnohercegovačke i Federacije BiH. Istaknuto je zadovoljstvo suradnjom i podrškom od strane Općine Grude i Županije Zapadnohercegovačke.

Planirano je da se u narednoj godini nastave sve uspješno urađene ili započete aktivnosti te da se nastavi sa omasovljenjem škole rukometa ,ali i da se pokušaju i dalje ostvarivati dobri sportski rezultati.

Nakon usvajanja svih predloženih dokumenta, nazočnim se obratio načelnik Općine Grude, g. Ljubo Grizelj, koji je čestitao klubu , a posebno rukometašicama i stručnom stožeru na postignutim rezultatima i na velikoj promidžbi Gruda od strane ovog kluba. Pozvao je sve sponzore i donatore da nastave i povećaju podršku ovom klubu te obećao da će klub i dalje imati podršku Općine Grude u okvirima realnih mogućnosti.

Obraćanjem načelnika, završen je radni te je uslijedio svečani dio sjednice na kojem su svim igračicama i stručnom stožeru kluba uručeni prigodni božićni darovi koje su i ove godine osigurali: Orbiter G, Lasta, TP Drinovci, Franck i Grafotisak.

U nastavku večeri svi nazočni su uživali u gastronomskim specijalitetima Agroturizma Marića gaj , a posebno su se zasladili prekrasnom velikom tortom kojom tradicionalno grudskim rukometnim kraljicama , blagdane čestita gđa Marija Odak, vlasnica Slastica Kivi Grude

HRK Grude i ovim putem zahvaljuje svima koji su na bilo koji način tijekom ove godine pomagali rad kluba, a posebno našim igračicama i stručnom stožeru, na puno radosti koju su nam priredile u 2023.godini.

Svima uz zahvalu i upućujemo i želje za sretan i blagoslovljen Božić te zdravu , sretnu i uspješnu 2024.godinu

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

Comments

0