U drugoj utakmici 3.turnira WRHL-Ženske regionalne rukometne lige u Zaječaru je ekipa HRK Grude ostvarila četvrtu uzastopnu pobjedu u ovom natjecanju i to protiv vodeće ekipe prvenstva Sjeverne Makedonije, ekipe Kumanova.

Odlična utakmica u kojoj smo vidjeli puno izvrsnih poteza s obje strane, brzu i borbenu igru te veliku neizvjesnost do zadnje sekunde. Kasnije se pokazalo da je ova utakmica imala gotovo isti tijek i puno sličnosti sa kasnije odigranom utakmicom na EP za muškarce između Hrvatske i Njemačke.

Nakon početnog ispitivanja snaga , veći dio prvog poluvremena prednost je imala ekipa Kumanova. Na kraju tog dijela igre naš zaostatak je bio -3 gola (12:15). U drugom poluvremenu smo u nekoliko navrata uspijevali doći na gol zaostatka ,a u par navrata i izjednačiti , ali je prva prednost Gruđanki ostvarena tek u samoj završnici utakmice i to u 55.minuti. Onda je uslijedila prava drama u kojoj je naša ekipa u zadnja 3 minuta ušla sa igračicom manje i rezultatom 26:26 . Grudske rukometne kraljice su kada je bilo najvažnije odigrale i najbolje. Fanatična borbenost i zrelost u odlučujućim trenucima naših igračica te fenomenalna vratarka Darjana Vukliš koja je uz sjajno izdanje tijekom cijele utakmice obranila i zadnji zicer protivnica nekoliko sekundi prije kraja, su donijeli ovu pobjedu nad favoriziranom ekipom Kumanova.

Ovom četvrtom uzastopnom pobjedom . ekipa HRK Grude je ostala sama na vrhu ljestvice WRHL gdje će dočekati i zadnji turnir koji će se održati polovinom veljače u Podgorici. Na tom turniru naše cure će odmjeriti snage protiv ORK Rudar i ŽRK Kumanovo. Kako god završi taj turnir HRK Grude je premašio sve svoje želje u očekivanja od svog prvog nastupa u WRHL.
Velike čestitke svim igračicama i trenerici dr.sc Zlati Zubac, te našim malobrojnim ali bučnim navijačima koji su prešli više od 1200 kilometara da bi bodrili naše cure!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0