Završnica KUP-a BiH za rukometašice

HŽRK Grude – ŽRK Izviđač CO Ljubuški 39:40 (35:35, 32:22, 28:28, 14:15) GRUDE – Dvorana Bili brig. Gledatelja 500.

Suci: Boris Šatordžija i Saša Pandžić (Banja Luka).

Nadzornik: Esad Hurić (Goražde)

HŽRK GRUDE: Darjana Vukliš, Amanda Marić 2, Nikolina Čutura 14, Lara Šimić, Chiara Rimac,Ana Nikić,Ana Vrančić 6,Martina  Vukanović,Andrea  Prusina 6,Lejla Kasumačić 2,Anđela Milas,Edina Demić 5,Anita Azinović 4, Mia Miloš, Anja Boban, Anđela Boras.

Trenerica: Zlata Zubac

SEDMERCI:10(6),

ISKLJUČENJA: 8 minuta

ŽRK IZVIĐAČ CENTRAL OSIGURANJE: Marta Gudelj, Blaženka Pandža, Dea Vuković 1,Katarina Prskalo, Mihaela Miloš, Andrea Vrdoljak,Paula Bunoza, Andrea Boras,Ivana Pavlović,Matea Nosić 15, Marija Gudelj 9, Marija Boras 13,Zora Kraljević,Andrijana Jelavić, Mirjana Mišetić 2.

Tener: Ivan Lovrić

SEDMERCI :9(7),

ISKLJUČENJA: 12 minuta

 

U završnici KUP-a viđen je dobar rukomet, ali više od kvalitete pamtit  će se rijetko viđena neizvjesnost i dramatičnost finalne utakmice između ŽRK Izviđač CO iz Ljubuškog i HŽRK Grude.

Dan prije ove utakmice odigrane su utakmice poluzavršnice u kojima je ekipa Gruda pobijedila ŽRK Miru iz Prijedora rezultatom 38:24, a ekipa Izviđača ekipu Jedinstva iz Tuzle rezultatom 32:27.

A finale je bilo najbolja moguća promidžba ženskog rukometa. Obilje dobrih poteza svih aktera, istina i uz dosta pogrešaka, ali sve to je zasjenila nevjerojatna neizvjesnost i rezultatska izjednačenost. Iako su se ekipe stalno smjenjivale u vodstvu ,ni jedna ekipa tijekom cijelog susreta nije imala prednost veću od 3 pogotka. Jedan od važnih momenata na utakmici se desio u 48.minutu, kada je najbolja igračica Gruda i BiH, Amanda Marić morala napustiti igru zbog teže ozljede te je ekipa Gruda odigrala sljedećih 32 minuta bez svoje najbolje igračice.

Nakon 60 minuta igre rezultat je glasio 28:28 pa su se igrali produžeci dva puta po 5 minuta. Pošto ni nakon toga nije bilo pobjednika igrali su se ponovo produžeci koji su samo produžili neizvjesnost jer je i dalje bilo neriješeno. I na kraju se pristupilo izvođenju sedmeraca kojem je odlučilo da je pobjednik ovogodišnjeg KUP-a BiH za rukometašice ekipa ŽRK Izviđač Central osiguranje iz Ljubuškog.

Nakon finalne utakmice proglašene su najbolje rukometašice i ekipe završnice KUP-a BiH kao i ovogodišnje rukometne Premijer lige BiH.

Za najbolju igračicu završnog turnira KUP-a BiH je proglašena Amanda Marić iz ekipe HŽRK Grude . koja se nakon ušivena 4 konca na glavi i dijagnosticiranog potresa mozga vratila u dvoranu  gdje je dočekana velikim pljeskom i pregrštom nagrada za sjajno odigranu sezonu

Najbolja vratarka završnog turnira je  Blaženka Pandža iz ekipe Izviđača, kao i najbolji strijelac turnira Matea Nosić. Uručeni su pokali i medalje i ovogodišnjim pobjednicama KUP-a BiH, rukometašicama ŽRK Izviđač Central osiguranje Ljubuški.

Tako je za najbolju vratarku Premijer lige proglašena Martina Šumelj ,vratarka ekipe OŽRK Jedinstvo Tuzla, a najbolja igračica Premijer lige BiH je Amanda Marić iz ekipe HŽRK Grude. Prvakinje BiH za sezonu 2017/2018 ,sa 22 pobjede iz isto toliko utakmicu su četvrti put uzastopno rukometašice HŽRK Grude.

Čestitke svim  sudionicima završnice KUP-a BiH na fer i sportskoj igri ,a ekipi Izviđača čestitke na osvojenom naslovu pobjednika KUP-a BiH za rukometašice za sezonu 2017/2018.

Uskoro ćemo objaviti i konačni osvrt na žensku rukometnu sezonu 2017/2018.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0