HŽRK Grude Autoherc-Lokomotiva Mostar 34:22(15:7)

Kup Bosne i Hercegovine 1.utakmica četvrtzavršnice

Dvorana Bili Brig

Gledatelja 100

Suci:Ilić-Paleksić(Doboj)

Delegat:Sušić(Čapljina)

HŽRK Grude Autoherc

Ana Pranjić,Anđela Milas,Antonija Kutleša 7,Kornelija Klinac 9(2),Chiara Radić 2,Ana Nikić,Josipa Braćić 9,Jana Leko 3,Ana Kondža,Ana Marija Šimić 4(1),Nikolina Marić,Josipa Mikulić

Trener:Zlata Zubac

Sedmerci:5(3)

Isključenja:4 min

RK lokomotiva

Dalila Lerić,Amila Mušinović,Azemina Špago 4,Alma Turudić 3,Maja Knezović 4,Adna Orahovac,Dženita Taslidža,Dženita Tanović 5(3),Armina Isić 5(1),Lejla Kasumčić 1,Edina Demić,Nejla Sulejmanagić,Admira Lerić

Trener:Sanja Bajgorić

Sedmerci:5(4)

Isključenja:10 min

Još jedna dobra utakmica grudskih rukometašica završila je sigurnom pobjedom nad ekipom Lokomotive.Izjednačena igra i rezultat bili su samo u prvih 10-ak minuta utakmice.Od 11. minute Gruđanke kao da uključuju turbo pogon i prave 7:0.U tom periodu gošće iz Mostara u napadu nisu imale nikakvog riješenja za pokretljivu i visoku obranu domaće ekipe,a sa druge strane grudske djevojke su napadale i pogađale sa svih pozicija.

Nakon 8 golova prednosti na kraju prvog poluvremena,u drugom poluvremenu je ta prednost još povećana i iznosila je i do 14 golova.Bilo je puno lijepih akcija koje su izazivale ovacije stotinjak gledatelja u grudskoj dvorani.

Ovom pobjedom grudsje rukometašice su napravile značajan korak ka plasmanu na završni turnir četiri najbolje ekipe u Kupu BiH.

Uzvrat se igra 30.04.2014. godine u Mostaru.

Inače naredne nedjelje u 18.30 sati u dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru grudske rukometašice gostuju kod aktualnog prvaka države,ekipe Zrinjskog u okviru 17.kola Premijer lige BiH.

Velike čestitke svim curama i trenerici na još jednoj sjajnoj utakmici i uvjerljivoj pobjedi i puno sreće u nadolazećim utakmicama.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

Comments

0