10,kolo Premijer lige BiH: HŽRK Grude Autoherc – ŽRK Izviđač 25:18 (15:9)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 150

Suci :Hrstić-Šimić

Delegat:Raič

HŽRK Grude Autoherc

Ana Pranjić,Andrea Brzica,Antonija Kutleša 3.Kornelija Klinac 7(2),Valentina Trlin,Chiara Radić 2,Josipa Braćić 7,Jana Leko,Ana Marija Šimić 4(1),Klara Mikulić,Tina Bandić,Nikolina Marić,Andrea Marić 2,Josipa Mikulić

Sedmerci : 5(3)

Isključenja: 2 min

ŽRK Izviđač

Martina Šumelj,Karla Glavaš,Tea Dodig 4,Matea Šumelj 1,Martina Kraljević 1,Martina Alpeza,Matea Nosić 9(1),Ivana Vasilj,Jelena Boto 3,Lucijaa Grbavac,Željana Stojak,Anđela Bencun

Sedmerci: 1(1)

Isključenja: 6 min

Utakmica dva susjedna hercegovačka premijerligaša u potpunosti je protekla u znaku grudske ekipe.Od prve minute Gruđanke su bile u vodstvu i niti jednog trenutka njihova pobjeda nije dolazila u pitanje.

Prvih dvadesteak minuta domaća ekipa imala je minimalnih 1-2 pogotka prednosti.Nakon minute odmora koju je uzela trener Gruđanki Zlata Zubac,kod rezultata 9:8 u 22. minutu,njena ekipa pravi 5:0,te je poluvrijeme završeno rezltatom 15:9.

U drugom poluvremenu grudske rukometašice igrale su koliko je bilo potrebno da se održava prednost od 6-7 pogodaka.Krajnji rezultat 25:18 ,mogao je biti i uvjerljiviji da gošće nisu na vratima imale raspoloženu Željanu Stojak koja ih je spasila težeg poraza.

HŽRK Grude Autoherc je ovom pobjedom izbio na izvanredno 5. mjesto Premijer lige sa 18 osvojenih bodova što je veliki uspjeh za novog premijerligaša.

U posljednjem kolu jesenjeg dijela prvenstva Gruđanke goostuju u Goraždu.

Odmah nakon ove utakmice odigrana je i utakmica istih klubova u okviru 8.kola Lige Herceg Bosne u kojoj je ekipa HŽRK Grude Autoherc koja nastupa u ovom natjecanju pobijedila odgovarajuću ekipu ŽRK Izviđač rezultatom 20:16.

Čestitke svim igračicama i trenerici na ovim pobjedama.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

 

 

Comments

0