HŽRK Grude-RK Hadžići DG  38:24(22:10)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja: 50

Suci : Damir Dučić i Mirza Hadžić (Goražde)

Nadzornik: Zdravko Petković(Ljubuški)

HŽRK Grude:

Darjana Vukliš,Amanda Marić 3,Nikolina Čutura 11,Andrea Boras,Andrea Soldo 2,Ana Nikić, Anja Boban,Klara Mikulić 3,Lejla Kasumačić 10, Edina Demić 7, Anita Azinović 1, Nikolina Vlašić,Mia Lugonjić,Anđela Boras,Nikolina Brnada,Diana Pelivan 1

Trener:Kornelija Leko

Sedmerci:3(3)

Isključenja: 8 min

RK Hadžići Dido group

Anisa Selimović,Ajla Čajić 1,Dejana Kulić 7,Samra Fejzić, Berina Mlanović,Sara Čahtarević 2,Lana Lončar 1,Dvna Janković,Anisa Mehremić,Minela Delalić 6,Almedina Imširević 5,Adna Halebić 2,Lejla Musić,Melina Telarević

Trener:Fatima Alibegović

Sedmerci:5(4)

Isključenja: 4 min

Gošće iz Hadžiča su odlično otvorile utakmicu i povele rezultatom 2:0. Međutim domaća ekipa je brzo povezala redove i preokrenula rezultat pa je već u 8. minuti na semaforu pisalo 5:2. Nakon minuta odmora koji je zatražila gostujuća trenerica, nastavila se bolja igra grudske ekipe koja je stalno povećavala prednost. Obrana je igrala prepoznatljivo dobro , a i napad je funkcionirao odlično. Takvom grom Gruđanke su došle do prednosti od 22:10 s kojom su otišle na odmor.

Početak drugog poluvremena je u potpunosti pripao domaćoj ekipi koja i otišla i na 17 golova razlike (29:12). Nakon toga slijede izmjene u domaćem sastavu  pa je do kraja utakmice razlika smanjena na konačnih +14 (38:24).

Najboljim igračicama su proglašene Lejla Kasumačić kod ekipe HŽRK Grude i Anisa Selimović kod ekipe RK Hadžići DG.

Našim curama i trenerici čestitke na još jednoj pobjedi ,a gošćama iz Hadžića na korektnoj igri i ponašanju.

Prije utakmice seniorki svoju prijateljsku utakmicu su odigrale igračice istih protivnika i to u dobnoj skupini 2002.godište i mlađe. U odličnoj utakmici su bolje bile gošče iz Hadžića koje su pobijedile rezultatom 25:21.

Idućeg vikenda HŽRK Grude idu u goste u daleku Dubicu. Ekipi želimo puno sportske sreće i uspješan nastup.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0