Subota 13.10.2018.g.  Gradska sportska dvorana Bili Brig Grude

-13.00 sati HŽRK Grude – RK Lokomotiva Mostar 2004. godište i mlađe- Liga Hercegovine

-14.15 sati HŽRK Grude – RK Lokomotiva Mostar 2006.godište i mlađe – Liga Hercegovine

-16.00 sati HŽRK Grude – RK Hadžići DG  2002.godište i mlađe – prijateljska utakmica

-18.00 sati HŽRK Grude – RK Hadžiči DG  – 2. kolo  Premijer liga BiH  

Suci: Damir Dučić i  Mirza Hadžić (Goražde) ; Nadzornik: Zdravko Petković (Ljubuški)

Pred grudskim rukometašicama je u subotu prvi domaći nastup u novoj sezoni Premijer lige BiH za sezonu 2018/2019. Gruđanke su u novu sezonu ušle kao branitelji naslova prvakinja BiH koji su u prošloj sezoni osvojile četvrti put uzastopno.

RK Hadžići Dido group su prošlu sezonu u kojoj su se vratili u Premijer ligu BiH , završili u sredini ljestvice uz niz veoma dobrih nastupa. U ovu sezonu Hadžićanke ulaze igrački pojačane i iskusnije za jednu sezonu te su na samom startu ostvarile sigurnu pobjedu na gostovanju u Mostaru kod Katarine rezultatom 32:27. Ambicije ekipe Hadžića u ovoj sezoni su plasman u vrh premijerligaške ljestvice za što sigurno imaju igračku kvalitetu. Inače RK Hadžići Dido group je u organizacijskom smislu pravo kvalitetno osvježenje u Premijer ligi BiH za rukometašice. To se vidi među ostalim po odličnom radu škole rukometa koja ima sve generacije djevojčica, ali i po sjajnoj organizaciji domaćih utakmica te nastojanjima i naporima čelnih ljudi kluba da se popravi i stanje u kompletnom ženskom rukometu u BiH.

HŽRK Grude je otvorio sezonu gostovanjem i uvjerljivom pobjedom u Zavidovićima protiv Krivaje. Iako je uvijek gostovanje u Zavidovićima zahtjevno i teško i ovaj put su Gruđanke ostvarile sigurnu i uvjerljivu pobjedu i tako na najbolji način krenule u borbu za obranu naslova prvakinja. I u subotu će domaća ekipa ići na pobjedu i osvajanje novih bodova. Ohrabrujuće je  da je ovo nakon nekoliko godina prva sezona u koju grudska ekipa ulazi u punom sastavu, bez ozlijeđenih ili bolesnih igračica. To je posebno značajno s obzirom da je ekipa u pripremnom periodu imala niz utakmica sa znatno jačim protivnicima(Metzingen, Podravka, Bjelovar..).

Subota će u Grudama biti zaista dan ženskog rukometa. Na parket grudske dvorane će izići sve ekipe HŽRK Grude osim minirukometnih Svim ekipama i trenericama želimo puno sreće i uspješne nastupe.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0