HŽRK Grude Aurtoherc se u ponedjeljak kasno popodne vratio iz Zagreba. Ovo je već peta godina da grudske rukometašice uživaju u adventskim ljepotama Zagreba. Ove godine kad je Zagreb proglašen najljepšom i najpoželjnijom adventskom destinacijom u svijetu naše cure su zaista imale što vidjeti. Četverodnevni izlet na kojem su igrale rukomet i obilazile prekrasno ukrašeni grad, završile su primanjem kod Počasnog predsjednika HŽRK Grude Autoherc, zagrebačkog gradonačelnika, gospodina Milana Bandića.

Tijekom boravka u Zagrebu tri su naše ekipe sudjelovale na turnirima u svojim kategorijama.

Ekipe 2000/2001 i 2002 i mlađe su sudjelovale na turniru u Sesvetama. Porazi u njihovim nastupima su očekivani s obzirom na to da su svi ostali sudionici bili ekipe iz Hrvatske. Naime, u Hrvatskoj  u tim dobnim skupinama imaju organizirana stalna natjecanja(lige) u kojima se igra svaki vikend, za razliku od naših djevojčica koje nažalost  niti u Rukometnom savezu Herceg Bosne niti u Rukometnom savezu  BiH nemaju organizirano nikakvo natjecanje. Usprkos tome nastupi naših malih rukometašica su ove godine bili puno bolji i kvalitetniji nego prethodnih pa će im i ovo međunarodno iskustvo svakako koristiti u daljem rukometnom razvoju.

Nekompletna ekipa seniorki je nastupila na turniru u Dugom Selu i odigrala četiri utakmice u kojima je zabilježila dvije pobjede(ŽRK Sinj i ŽRK Ivanić), jedan neodlučen rezultat(ŽRK Dugo Selo ’55) i doživjela jedan poraz. Uz tako dobar nastup cijele ekipe naša igračica Amanda Marić je proglašena i najboljom igračicom turnira.

Ipak glavni razlog i cilj ovog putovanja je bio nagraditi djevojka za izvanredne rezultate postignute u ovoj godini. Zbog toga je ovaj drugi dio boravka u Zagrebu bio veoma sadržajan i svakako će ostati u pamćenju svih djevojaka, a pogotovo onih kojima je ovo bilo prvo ovakvo putovanje.

Cure su posjetile zimski grad na Zrinjevcu, klizalište na popularnom Tomislavcu, te Trg bana Jelačića. Naravno da je bilo posebno interesantno za mlade djevojčice posjetiti zoološki vrt, ali su sa oduševljenjem razgledale i obišle svaki kutak City centar one na Žitnjaku.

I pred sami polazak cure je u zgradi gradske uprave primio Počasni predsjednik HŽRK Grude Autoherc, zagrebački gradonačelnik ,gosp. Milan Bandić sa svojim suradnicima.

Zahvaljujemo našem generalnom sponzoru firmi Autoherc koja je osigurala prijevoz na ovo putovanje te svima koji su pomogli da osiguramo smještaj i hranu za ekipu i tako cure počastimo ovakvim izletom na kraju najuspješnije godine u povijesti ovog kluba.

Zahvaljujemo našim domaćinima u Zgrebu, ŽRK Dugo Selo i hotelu Bunčić te Gradu mladih na gostoprimstvu.

Sada slijedi odmor od teške i iscrpljujuće polusezone, a nastavak treninga i ostalih aktivnosti će uslijediti nakon nadolazećih blagdana.

Svim igračicama i njihovim obiteljima, svim sponzorima, donatorima i onima koji pomažu rad ovog kluba te svim našim navijačima čestit Božić i sretna i uspješna Nova Godina.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0