ŽRK Hadžići-HŽRK Grude Autoherc  28:25 (13:10)

Suci:Krhan-Tule-Mostar

Delegat:Enver Špago-Konjic

ŽRK Hadžići

A.Meheđić(1),A.Kečo(1),A.Džankić(2),A.Muharemović(12),L.Fazlija,J.Halilović(7),E.Botić,D.Konaković(5)D.Čamo,J.Muharemović

HŽRK Grude Autoherc

Maja Grubišić,Andrea Brzica,Željana Topić(5),Valentina Trlin(1),Chiara Radić,Anita Zorić,Josipa Grubišić,Josipa Bračić(5),IvanaRudeš(1),Ana Marija Šimić(13),Tina Bandić,Ana Knezović

Prvi poraz u 1.ligi FBiH u 4. proljetnoj utakmici doživjela je mlada ekipa HŽRK Grude Autoherc u Hadžićima.

Bila je to utakmica u kojoj su gošće napravile previše nepotrebnih pogrešaka,što je odredilo konačnog pobjednika ovog susreta.

Znatno iskusnija ekipa Hadžića to je znalački iskoristila i ostvarila još jednu pobjedu,a Gruđankama ostaje žal za propuštenom prigodom za prvu pobjedu u povijesti nad Hadžićima.

Međutim i ova utakmica je pokazala koliki je napredak u igri grudske ekipe.

Uporedbe radi na prošlogodišnjem gostovanju u Hadžićima Gruđanke su bile poražene sa 21 golom razlike,u jesenskom dijelu prvenstva isto tako slavile su igračice iz Hadžića u Grudama sa 6 golova razlike.

Ova utakmica je pokazala da ekipa HŽRK Grude Autoherc napreduje velikim koracima u svojoj igri i da će uz još malo iskustva rezultati ove ekipe biti još bolji.

U slijedećem kolu 14.04.2012. godine u Grude dolazi ekipa Bosne iz Visokog koja se u ovom proljetnom dijelu znatno pojačala i to će biti novi ispit mogućnosti i snage grudskih cura.

Očekujemo da će naše djevojčice ponovo ostaviti srce na parketu i da će još jednom obradovati svoje gledatelje.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0