ŽRK Turbina Jablanica – HŽRK Grude Autoherc  27:23 (15:13)

Gradska sportska dvorana “Konjičanka” Konjic

Gledatelja 50

Suci :Lindov Zuko

Delegat: Fuad Hadžić

ŽRK Turbina :

Selena Bešić(3),Amra Ramić(5),Anisa Selimović,Lidana Tahirović(10),Naida Tahirović,Majda Tahirović(3),Maida Hamzić,Maida Šehić,Azra Širić,Sabina Širić,Jasmina Kavazović,Đenita Đelmo,Hana Krečinić,Adna Halebić(6).

HŽRK Grude Autoherc:

Ana Pranjić,Andrea Brzica,Iva Leko ,Ana Knezović,Chiara Radić(1),Željana Topić(3),Josipa Grubišić,Josipa Braćić(14),Jana Leko(1),Ana Marija Šimić(1),Klara Mikulić,Tina Bandić,Nikolina Marić,Andrea Marić(3),Josipa Mikulić

Ekipa HŽRK Grude Autoherc odigrala je najlošiju utakmicu u zadnjih više od godinu dana.Prvo poluvrijeme proteklo je blagoj prednosti domaće ekipe,koja je većim dijelom prvog poluvremena bila u vodstvu.Na kraju ovog perioda igre prednost domaćih iznosila je 2 gola.

Jablaničanke su drugo poluvrijeme odigrale u istom tempu kao i prvo ,a gošće iz Gruda su nastavile sa greškama i sa igrom koja nije predstavljala nikakvu ozbiljnu opasnost za domaće cure.

Jedno izuzetno loše izdanje lidera prvenstva,koji u današnjem nastupu u Konjicu nije pokazao nšta od onoga po čemu je bio prepoznatljiv u prvom dijelu sezone.

Uz ukupno 5 vratarskih obrana u cijeloj utakmici,uz podatak da je nabolji strijelac 1.lige ,postigao svega 1 gol,uz bezbroj tehničkih pogrešaka grudske rukometašice nisu zaslužile ništa više od poraza.

Pobjeda Turbine je potpuno zaslužena i HŽRK Grude Autoherc čestita svojim današnjim protivnicama na fer i sportskoj igri i na pobjedi.

U fer i sportskoj utakmici obje ekipe u središtu pažnje ipak su bili suci.Oni su sjeckanjem igre,čudnim odlukama,te verbalnim provociranjem klupe gostiju u potpunosti uspjeli u tome da se nametnu kao središnji akteri ove utakmice.Pitamo se samo je li im cilj bio da budu glavne zvjezde na parketu ili postoje neke druge namjere koje su oni poceli provoditi?

Priliku za iskupljenje za ovaj loš dan i poraz grudske cure imaju već naredni vikend kada im u goste dolazi ekipa HRK Kosača koja je danas poražena na domaaćem parketu od ekipe Bihaća.

Želimo našim curama da ovaj poraz shvate kao pouku i da ih već od idućeg vikenda ponovo gledamo u njihovom pravom izdanju.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0