RK Hadžići Interlogistic – HRK Grude 36:33 (18:20)

Dvorana KSC Hadžići

Gledatelja 200

Suci Amar i Dino Konjičanin (Visoko)

Nadzornik: Haris Bradarić (Maglaj)

RK Hadžići Interlogistik

Anisa Selimović (13 obrana),Ajla Čajić 1, Lamija Spiljak, Sara Čahtarević 8, Edina Demić 6, Dejana Kulić 5, Sara Blečić 3, Adna Halebić 8, Amina Hadžiabdić 5, Amina Duratbegović, Samra Fejzić, Zerina Čajić, Ena Suljić, Amna Đurđević, Lea Bošnjak, Amina Duratbegović

Trenerica: Alma Hadžović

Sedmerci: 3(2)

Isključenja : 6 min

HRK Grude:

Gabriela Rašić, Amanda Marić 5, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban, Teodora Petković 8, Mia Lugonjić 7, Leontina Vujić 3,Ina Džidić, Milena Vujisić(13 obrana), Karla Lovrić 2, Barbara Karačić, Anđela Boras 1, Ema Marić, Josipa Zubac, Jovana Ilić 7

Trenerica: Kornelija Leko

Sedmerci: 6(4)

Isključenja: 4 min

Derbi kola na kraju je pripao ekipi Hadžića. Početka utakmice je bio u znaku gošći koje su povele 4:0 te su tijekom cijelog 1.poluvremena uglavnom imale prednost do 3 gola, da bi na odmor otišle sa prednošću od dva gola (20:18) ,ali i sa igračicom manje jer je u zadnjom minuti 1.poluvremena kaznu od 2 minuta dobila Karla Lovrić.

To su na početku 2.poluvremena iskoristile domaće igračice i došle do izjednačenja, ali su Gruđanke u nastavku nastavile sa dobrom igrom i imale su prednost od 4 gola u 45.minuti. Tad su imale prigodu odvojiti se i na veću razliku ,ali su u dva napada promašile čisti zicer iz kontre i sedmerac. Ipak se prednost na strani gošći zadržavala sve do zadnjih 7-8 minuta. Ekipa Hadžića je prvi put na utakmici došla do vodstva u 56.minuti i uspjela ga povećati na konačnih +3 na kraju utakmice.

Veliki broj tehničkih pogrešaka i promašenih zicera su koštali Gruđanke sigurne pobjede. Ovim porazom HRK Grude trenutno dijeli 1.mjesto sa ekipom Borca iz Banja Luke koji je u ovom kolu odigrao 27:27 u Ljubuškom protiv ekipe Izviđača. U svakom slučaju očekuje nas velika neizvjesnost u nastavku ovogodišnje Premijer lige za rukometašice.

Čestitke ekipe Hadžića na pobjedi ,a naše cure idućeg vikenda očekuje dvomeč protiv ekipe ŽRK Knežopoljka iz Dubice u Grudama u okviru četvrtzavršnice KUP-a BiH.

Nadamo se dobroj igri i prolasku u završnicu KUP-a.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0