HŽRK Grude Autoherc-ŽRK Bihać  24:25 (7:13)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 50

Suci:Oručević-Oručević

Delegat:Šehić

HŽRK Grude Autoherc:

Andrea Brzica,Ana Knezović,Željana Topić(8),Chiara Radić(3),Josipa Braćić(2),Jana Leko,Iva Leko,Ana Marija Šimić(10),Klara Mikulić(1),Tina Bandić

ŽRK Bihać

Alma Dizdar,Emina Alijagić,Azra Bašanović(13),Naida Hadžić(1),Elvedina Delismailović(2),Emina Halilagić,Medina Dizdarević,Lejla Ibradžić(8),Adna Malkoč,Nejla Hadžić,Emina Dizdar,Ajla Kozlica,Amina Alagić

Utakmica dvije mlade i brze ekipe donijela je dosta uzbudjenja,ali i dosta gresaka sa obadvije strane.

Tijekom veceg dijela utakmice ekipa Bihaća je imala prednost koja se kretala i do 6 golovoa prednosti,ali ipak je sama završnica utakmice donijela i dosta veliku rezultatsku neizvjesnost.

Gruđanke su ovu utakmicu odigrale bez prepoznatljive srčanosti i požrtvovnosti,što je iskoristila gostujuća ekipa koja je pokazala znatno više želje za pobjedom.

Naravno da uzroke prvog ovogodišnjeg domaćeg poraza u 1.ligi FBiH treba tražiti kako u neigranju nekih standardnih članica prve postave,tako i u očiglednom umoru nekih igračica koji je posljedica učešća na raznim natjecanjima u okviru županijskih igara u prethodna dva dana.

Ekipi ŽRK Bihać sve čestitke na potpuno zasluženoj pobjedi.

Iduceg vikenda ekipa HŽRK Grude Autoherc trebala je ograti gostujuću utakmicu protiv ekipe Turbine iz Jablanice,međutim ,zbog isključenja Turbine iz daljeg natjecanja ,ta utakmica se neće igrati.

Narednu utakmicu HŽRK Grude Autoherc odigrat će kod kuće protiv Travnika i to u terminu 12/13.05.2012.

Našim curama želimo da nastave sa svojim dobrim igrama koje su prikazivale prije ove utakmice.

DO KRAJA ZAJEDNO!

 

Comments

0