Da mogu pričati rekla bih vam da se zovem Ana i da ću brzo napuniti tri godine. Htjela bi zagrliti brata, mamu, tatu sve vas, ali ja mogu samo ispružiti ruke, zagrliti ne mogu. Htjela bih se nasmijati na glas, ali ne mogu, potrčati za šarenim leptirom no ne mogu ni to. Puno toga bih htjela, ali moje tijelo to ne može. Nedavno sam naučila polako hodati. Znate, moji mišići su jako slabi i moram stalno vježbati kako bi mogla hodati, ako prestanem vježbati prestati ću i hodati. Dva puta tjedno mama me vodi na jedno posebno mjesto gdje ima puno djece, ono se zove Marija naša nada. To nije vrtić, to je dom za djecu s poteškoćama u razvoju. Tamo idem u posjet defektologu, fizijatru, psihologu i logopedu. Sada me uče da prepoznam što je morko a što suho, što je glatko, a što bodljikavo. Ja to još ne znam prepoznati jer su moja osjetila slabo razvijena, ali upornim vježbanjem ću sigurno uspjeti. Kao što vidite puno toga ne znam, ali znam da bi moja mama bila najsretnija na svijetu kad bi je jednom mogla jako zagrliti i reći joj mama Volim te.

Ana Glavaš je djevojčica koja će u srpnju napuniti tri godine i koja je rođena  s jednim kromosomom x više, ima takozvani triple x sindrom,te zbog toga jako zaostaje u razvoju.

Ani je jedina terapija – kontinuirano vježbanje i habilitacija kako u adekvatnim ustanovama tako i od strane usko specijaliziranog i teško dostupnog stručnog osoblja, ali i doma.

Majka je ostala bez posla jer se maksimalno posvetila radu s malom Anom.

Obitelj se nalazi u teškoj materijalnoj situaciji i HŽRK Grude Autoherc I HŽRK Zrinjski će organiziranjem ove utakmice pokušati pomoći maloj Ani I njenoj obitelji u ovoj njihovoj teškoj borbi .

Pod sloganom “PRVAKINJE ZA MALU ANU” ,HŽRK Grude Autoherc će se sastati sa najboljom ženskom rukometnom ekipom u Bosni i Hercegovini,ekipom HŽRK Zrinjski iz Mostara.

 Dakle ,prvakinje države,ekipa HŽRK Zrinjski iz Mostara i prvakinje 1.lige Federacije BiH ,ekipa HŽRK Grude Autoherc  će odigrati  humanitarnu utakmicu za malu Anu Glavaš.

Iako naš klub na naplaćuje ulaznice za svoje utakmice,ovaj put će se ulaznice naplaćivati i to po cijeni od 5 KM ,a cjelokupan prihod će biti doniran obitelji  male Ane Glavaš.

Ulaznice će se moći kupiti u većini grudskih kafića,u prostorijama HŽRK Grude Autoherc ,te u nekim trgovačkim radnjama ,a prodaj ulaznica počet će od ponedjeljka 03.06.2013. godine

Utakmica će se odigrati u petak 14.06.2013. godine sa početkom u  19.00 sati u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama.

Sve informacije o utakmici i ovoj akciji možete dobiti na telefone:

– 063 444 451  Ana Marije Šimić

– 063 315 426  Zoran Trlin

Očekujemo da se uključite u ovu akciju i da idemo sloganom kojim su naše cure došle do velikih rukometnih uspjeha ,a taj slogan glasi DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0