3.Kolo  BH Telecom Premijer lige za rukometašice

HRK Grude – ŽRK Knežopoljka Dubica 39:27 (21:16)

Suci: Ognjen Hercegovac i Dejan Mihajlović (Brčko)

Nadzornik: Saša Sarajlić ( Zenica)

HRK Grude:

Martina Šumelj, Matea Šumelj 5, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban 1, Teodora Petković 7, Mia Lugonjić 2, Lea Bošnjak 6, Ina Džidić 1, Milena Vujisić, Petra Sesar, Karla Lovrić 7, Ana Vukoja 1, Josipa Zubac 1, Gabriela Rašić, Jovana Ilić 8(5)

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:6(5)

Isključenja: 6 min

ŽRK Knežopoljka Dubica

Bogdana Sekulić, Ljiljana Ćesto 2, Jovana Gavrilović 4, Lara Stanić 10 (1),Nina Burazor 3, Slađana Milanković, Nađa Arnautović 1, Milica Pralica, Sara Barudžija 6, Sara Duraković 1, Sara Vikalo

Trenerica: Mira Jošanović

Sedmerci: 3(2)

Isključenja:14 minuta

Izravna diskvalifikacija: Slađana Milanković u 45.minuti

Kao što se očekivalo , utakmica je počela u veoma jakom tempu  uz loše obrane i efikasan napad s obje strane. Posljedica  takve igre je veliki broj golova u početnoj fazi utakmice (u 13. minuti rezultat je bio 10:9) i dosta izjednačen rezultat. Tek u zadnjih 10-ak minuta prvog poluvremena Gruđanke su počeli igrati pokretnije i čvršće u obrani, a napad je i dalje funkcionirao dosta dobro. Tako su nakon rezultata 13:12 u 19.minuti , mini serijom 4:0 napravile osjetniju razliku te do kraja poluvremena održavale tu prednost i povećale je na +6 na pred odlaska na odmor.

Drugo poluvrijeme su domaće igračice otvorile puno bolje , naročito u obrani te su gošćama iz Dubice dozvolile da postignu samo 4 gola u 22 minute drugog poluvremena, istovremenu su postigle 15 pogodaka. Najveća razlika je  bila  +16(36:20 i 37:21). Do kraja utakmice gošće su uspjele smanjiti razliku na konačnih 39:27. U grudskoj ekipi su sve igračice koje su bile u zapisniku dobile prigodu za igru i  dobro je iskoristile.

Ovom pobjedom HRK Grude je zadržao puni učinak u prva tri kola prvenstva i vodeće mjesto na ljestvici BH Telecom Premijer lige.

Večerašnja utakmica je ujedno bila i zadnji ispit pred 8.uzastopni europski nastup  u kojem Gruđanke gostuju u Portugalu. Zbog toga je veoma važno da je večerašnja utakmica završena bez većih ozljeda tako da će ekipa u kompletnom sastavu otputovati u Portugal.

Velike čestitke cijeloj ekipi na večerašnjoj pobjedi i puno sreće u nadolazećem europskom tjednu!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0