ŽRK Knežopoljka Dubica – HRK Grude 31:36 (13:16)

14.kolo BH Telecom Premijer lige

Suci: Kolobarić-Križanović (Mostar)

Nadzornik: Primorac (Ljubuški)

ŽRK Knežopoljka Dubica

Bogdana Sekulić, Ljiljana Ćesto 4, Jovana Gavrilović 1, Lara Stanić 11, Nina Burazor 10,Tamara Kos,  Slađana Milanković, Milica Pralica, Nađa Arnautović 3, Sara Vikalo, Ema Majkić 2, Sara Duraković

Trenerica: Mira Jošanović

Sedmerci: 5(2)

Isključenja:4 minuta

HRK Grude:

Martina Šumelj , Matea Šumelj 2, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban 2, Teodora Petković 7, Mia Lugonjić, Lea Bošnjak 6, Ina Džidić , Milena Vujisić, Petra Sesar, Karla Lovrić 7,Josipa Zubac, Jovana Ilić 12

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:6(4)

Isključenja: 8 min

Iako su Gruđanke kao vodeća ekipa lige u ovu utakmicu ušle kao favorit, bilo je jasno da u Dubici nitko ne može bodove upisati unaprijed. Pokazalo se to točnim i večera. Domaća ekipa je igrala veoma borbeno , brzo i nije se predavala do zadnje sekunde.

Početak utakmice kao i većina prvog poluvremena je proteklo u izjednačenoj igri i prednosti jedne ili druge ekipe. Ali ne većoj od 2 gola. U 23. minuti rezultat na semaforu je bio 13:11.Tada dolazi do preokreta nakon što je Martina Šumelj obranila sedmerac ,a nakon toga i još tri šuta domaće ekipe, a njene suigračice su svaku tu obranu nagradile pogotkom. Tako su Gruđanke tih zadnjim 7 minuta napravile seriju od 5:0 i s prednošću 16:13 otišle na odmor.

Drugo poluvrijeme su grudske rukometašice odigrale rutinski i nisu više dozvolile domaćoj ekipi da izjednači rezultat. Održavale su prednost s poluvremena i lagano je povećavale do maksimalnih +7 koliko je bilo u 56.minuti(28:35). Ipak promašeni sedmerac i zicer  Gruđanki u zadnjih par minuta su konačnu prednost spustili na +5.

Sve u svemu bila je to jedna dobra utakmica , za aktualne prvakinje i vodeću ekipu prvenstva, veoma zahtjevan, ali uspješno odrađena.

Ovom pobjedom HRK Grude je nastavio pobjednički niz i nakon 14 kola zauzima prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa maksimalnih 28 bodova.

Čestitke curama za današnju pobjedu i sretno idućeg vikenda kada u Grudama gostuje prijedorska Mira.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0