Večeras je prekrasnom okruženju Agroturizma Marića gaj održana redovna godišnja sjednica Skupštine HRK Grude.

U radnom dijelu sjednice , članovi Skupštine su  razmatrali i usvojili  izvješće Nadzornog odbora kluba, izvješće o radu kluba , financijsko izvješće za 2021.g te plan rada i financijski plan za 2022.godinu. U obraćanju članovima Skupštine , predsjednik HRK Grude , Zoran Trlin je istako veliko zadovoljstvo radom škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka” ,a posebno činjenicom da je klub pokrenuo rad odjeljenja škole rukometa u Drinovcima i Sovićima. Također je konstatirano da je festival rukometa u Grudama postao događaj koji je davno prevazišao okvire i Gruda i Županije Zapadnohercegovačke ,ali i cijele BiH te da će se u narednom periodu težiti njegovom daljnjem jačanju . U izlaganju o seniorskoj ekipi kluba napravljeno je malo podsjećanje na povijest kluba te je rečeno:

Ovo je deveta sezona u kojoj HRK Grude nastupa u društvu najboljih ženskih rukometnih klubova u BiH i sedmi naslov jesenskih prvakinja države. U ovih  osam i pol  sezona HRK Grude je odigrao ukupno 171 utakmicu Premijer lige od čega je 155 utakmica pobijedio , 3 utakmice odigrao neriješeno ,a u ukupno 13 utakmica zabilježio poraz , od čega 7 poraza  u prvoj sezoni,2013/2014 i 4 poraza u prošloj sezoni dok je po jedan poraz bio u sezoni 2014/2015 i 2019/2020. U ovom  periodu klub je odigrao uzastopno 105 utakmica bez poraza u Premijer ligi  i to u periodu od studenog 2014.g. do studenog 2019.g.  Najlošiji plasman HRK Grude u Premijer ligi je bio u prvoj sezoni, 2013/2014 u kojoj je kao novajlija zauzeo 4.mjesto, a nakon toga u  prošloj sezoni kada je bio treći. Od 6 osvojenih naslova prvakinja BiH , ekipu je kao trenerica vodila Zlata Zubac koja je bila sportska direktorica u sezoni 2018/2019 kada je naslov osvojen pod trenerskim vodstvom  Kornelije Leko.

Za prvi dio Premijer lige za rukometašice u sezoni 2021/2022 , što se tiče HRK Grude , možemo reći da je bio iznimno uspješan i da je osvajanje naslova jesenskih prvakinja zaista prava nagrada za sve igračice ,ali i vodstvo našeg kluba.

Pripreme i pripremne utakmice ljetos nisu davale optimistične prognoze.  Veoma promjenjiva i nepredvidiva igra u pripremnim utakmicama nije baš davala razloga za veliki optimizam.

U odnosu na prošlogodišnju ekipu , u novu sezonu smo ušli bez Nikoline Čuture, Gabrielle Leese , Nikoline Brnade, a ni Ana Nikić se nije oporavila od ozljede koju je zadobila u proljetnom dijelu prvenstva. Nije bilo nikakvih igračkih pojačanja iz drugih klubova, a seniorskoj  ekipi su priključene mlade igračice, rođene 2006. i 2007.g iz škole rukometa „Rukomet-od prvog koraka do prvaka“. Organizaciju stručnog rada u klubu smo uradili tako da o kompletnom stručnom radu u klubu brigu vodi  sportska direktorica kluba dr.sc Zlata Zubac ,dok su treneri mr.sc Kornelija Leko koja je radila s prvom ekipom i mag.cin Antonijo Glavaš koji vodi školu rukometa.

Premijer ligu smo otvorili nes(p)retnim remijem protiv ekipe Hadžića (26:26),  nakon čega je slijedilo teško gostovanje u Prijedoru koje smo odradili veoma uspješno (29:40), kao i domaću utakmicu protiv ekipe Izviđača(37:25). Na putu za Češku gdje smo nastupali u okviru EHF European cupa , odigrali smo utakmicu protiv Jedinstva u Brčkom i to također veoma dobro i uspješno(29:41). Ekipa se vratila iz Češke desetkovana coronom, ali je nastavila pobjednički niz , pobjedom protiv Zrinjskog u Grudama(41:20). U derbiju jesenskog dijela smo dočekali ekipu Borca koja je do tog kola bila ispred nas s bodom prednosti i odigrali smo odličnu utakmicu u kojoj smo pobijedili rezultatom 32:27 . Slijedilo je dugo i teško, ali i uspješno gostovanje u Dubici u kojem smo ostvarili pobjedu rezultatom 24:35. Nakon te utakmice kao da smo malo popustili i ostatak do kraja polusezone smo odigrali onoliko koliko je trebalo za ostvariti pobjede . Tako smo u Grudama bili bolji od Krivaje (36:32) i Leotara (34:14), a zadnju gostujuću utakmicu smo odigrali na Ilidži gdje smo pobijedili domaćina rezultatom 28:26.

Na kraju ovog dijela prvenstva imamo 19 od ukupno 20 bodova i najefikasnija smo ekipa Premijer lige sa 350 postignutih golova i ukupnom gol razlikom od 350-252 (+98)

U ovom dijelu sezone za HRK Grude u Premijer ligi BiH su nastupale sljedeće igračice:

Gabriela Rašić, Milena Vujisić, Ema Marić, Amanda Marić, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban, Teodora Petković, Mia Lugonjić ,  Leontina Vujić , Ina Džidić, Petra Sesar, Karla Lovrić , Barbara Karačić, Anđela Boras , Josipa Zubac, Josipa Zubac, Maja Marijanović, Ana Vukoja  Jovana Ilić

Nakon ovog dijela predstavljeno je i financijsko stanje u klubu uz konstataciju da klub vodi istu financijsku politiku kao i do sada a to je da se troši onoliko koliko se ima tako da klub niti u jednom trenutku nema nikakvih neizmirenih obveza prema bilo kome.

Nakon izlaganja predsjednika kluba , nazočnima se obratio načelnik Općine Grude , koji je čestitao cijelom klubu na izvanrednim sportskim rezultatima i zahvalio na promidžbi Gruda. Istakao je da potpora Općine Grude nije i neće biti upitna te da se sigurno može očekivati i uključivanje novih sponzora i donatora u rad kluba.

Poslije završetka radnog dijela , uslijedio je svečani dio Skupštine u kojem su prigodne darove dobile sve igračice i stručno vodstvo kluba te osobe koje svakodnevno volonterski pomažu rad kluba,

Sjednici Skupštine osim članova Skupštine  i seniorske ekipe kluba, nazočili su predstavnici Općine Grude sa načelnikom , gospodinom Ljubom Grizeljom na čelu, zatim predstavnici većeg broja sponzora i donatora kluba, predstavnici RS Herceg Bosne na čelu sa predsjednikom , gospodinom Slobodanom Zadrom ,počasni član kluba prim.dr.sc Zoran Karlović,  te predstavnici medija.

Nakon podjele darova svi nazočni su nastavili druženje uz gastronomske specijalitete Agroturizma Marića gaj.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0