HŽRK „Grude“ Grude-ŽRK Neretva Jablanica 28:22 (13:9)

Dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 150

Suci : Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (Banja Luka)

Delegat: Arijana Vojić (Bihać)

HŽRK „Grude“ Grude

Ana Križanac 13 obrana, Anđela Milas, Amanda Marić 5, Nikolina Čutura 9(2), Ana Nikić, Ana Vrančić 7, Gabriela Gudelj 4, Matea Bandić, Andrea Prusina 1, Martina Kraljević, Klara Mikulić 2, Anđela Boras, Ana Kondža

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci:3(2)

Isključenja: 6 min

 

ŽRK Neretva Jablanica

Blaženka Pandža 10 obrana +1 sedmerac,Medina Klepo,Katarina Žulj,Belma Širić,Lejla Kasumčić 3,Adna Halebić 4,Dora Vrdoljak 5,Armina Isić 8, Amina Čolić,Zana Falan,Lejla Ristić 2, Nejla Klepo,Jasmina Besić,Spomenka Manigoda,Martina Pandža

Trener: Sabina Pehić

Sedmerci:2(2)

Isključenja:8 min

Utakmica 7.kola Premijer lige BiH za rukometašice između HŽRK Grude i ŽRK Neretva Jablanica je bila veoma kvalitetna i borbena. Gošće iz Jablanice su se predstavile u jako dobrom izdanju i usprkos stalnoj prednosti domaće ekipe nisu se predavale do samog kraja utakmice.

Utakmicu su bolje otvorile grudske rukometašice koje su imale prednost od dva gola u prvih 15-ak minuta. Nakon toga dolazi do izjednačenja rezultata na 5:5 i igra se gol za gol sljedećih nekoliko minuta do rezultata 7:7.Tada Gruđanke pojačavaju tempo i u periodu od 18. do 28. minute prave 4:0, te do poluvremena zadržavaju 4 gola prednosti(13:9).

Drugo poluvrijeme sa dva uzastopna gola otvaraju Jablaničanke i  smanjuju na 13:11, što kao da je naljutilo domaće igračce koje u sljedećih 5 minuta prave 6:1 i odlaze na +7. Ostatak utakmice grudske rukometašice igraju rutinski i dolaze do još jedne sigurne pobjede.

Utakmica je obilovala lijepim akcijama, odličnim vratarskim obranama i velikom borbenošću obje ekipe. Grudske rukometašice, iako oslabljenje neigranjem Anite Azinović, su pokazale da su najkvalitetnija ekipa u BiH u zadnjih nekoliko godina.

Ekipa Neretve će sigurno biti nezgodan protivnik za većinu ekipa i sigurno će u svojoj prvoj premijerligaškoj sezoni ostvariti odličan plasman.

Curama i trenerici prvakinja BiH velike  čestitke za današnju važnu pobjedu i puno sreće već sljedeći vikend kada u Grudama gostuje još jedna ekipa iz gornjeg dijela ljestvice Premijer lige BiH,ekipa Jedinstva iz Tuzle.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0