HŽRK Grude – ŽRK  Izviđač CO Ljubuški  34:24(17:13)-Premijer lige BiH , 8.kolo

Gradska sportska dvorana Bili Brig Grude, gledatelja 300

Suci: Amar i Dino Konjičanin(Visoko)

Nadzornik: Mladen Raič (Mostar)

HŽRK Grude:

Darjana Vukliš ,Nikolina Petrović ,Amanda Marić 6 ,Nikolina Čutura 14(3), Andrea Soldo , Ana Nikić, Ana Mikulić ,Andrea Boras, Klara Mikulić 1, Lejla Kasumačić 4, Edina Demić 6  Anita Azinović 3,Anđela Boras , Diana Pelivan 2

Trener: Kornelija Leko

Sedmerci: 3(3)

Isključenja : 8 min           

ŽRK Izviđač CO Ljubuški

Blaženka Pandža, Ivana Petrović, Katarina Prskalo, Amdrea Vrdoljak 1, Ana Vrančić 6, Marija Gudelj 1, Marija Boras 1(1), Josipa Tomić 11(2),Andrea Papac, Kristina Barišić 4

Trener: Ivan Lovrić

Sedmerci: 4(3)

Isključenja: 10 min 

Utakmica dvije do sada neporažene ekipe u Premijer ligi je potvrdila dominaciju aktualnih prvakinja u domaćem prvenstvu. Iako je najavljivana kao derbi ,taj epitet je opravda samo zbog mjesta na ljestvici današnjih protivnika. Razlika u kvaliteti je velika tako da je ovo bila još jedna sigurna i uvjerljiva pobjeda Gruđanki.

Sami početak utakmice je protekao u ispitivanju snaga, a kako je vrijeme odmicalo domaće rukometašice su preuzimale inicijativu i pomalo stvarati prednost. Nakon rezultata 8:7 u 18. minuti prednost grudske ekipe više nije bila manja od 2 gola , a u 29. minuti je bila čak 6 golova. Ipak gošće u zadnja dva minuta smanjuju rezultat na 17:13 i tako se ide na odmor.

Prvi gol u drugom dijelu utakmice postižu Ljubušake , a onda slijedi period furiozne igre prvakinja.Za devet minuta prave seriju od 7:0 i rješavaju pitanje pobjednika.  Utakmicu su Gruđanke privele kraju rutinski, održavajući prednost od 10-ak golova.

Sjajnu utakmicu je odigrala kompletna ekipa HŽRK Grude,. Cure trenerice Kornelie Leko su danas demonstrirale moć na svim pozicijama i jednostavno protivniku nisu dale nikakvu nadu za eventualni uspjeh.

Za najbolje igračice su proglašene Amanda Marić iz HŽRK Grude i Josipa Tomić iz ŽRK Izviđač CO

U idućem kolu HŽRK Grude gostuje kod ekipe Ilidže s kojom se prije toga sastaje u Grudama u četvrtak 29.11.2018.g u 19,00 sati u okviru 1/8 finala KUP-BiH..

Curama i trenerici  čestitke na današnjoj pobjedi  i puno sreće u nastavku natjecanja.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0