1.Kolo  BH Telecom Premijer lige za rukometašice

HRK Grude – ŽRK Borac Banja Luka 32:24 (18:11)

Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)

Nadzornik: Fuad Hadžić (Sarajevo)

HRK Grude:

Martina Šumelj, Matea Šumelj 5, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban, Teodora Petković 5, Mia Lugonjić 3, Lea Bošnjak 6, Ina Džidić, Milena Vujisić, Petra Sesar, Karla Lovrić 4, Barabara Karačić, Josipa Zubac 2, Gabriela Rašić, Jovana Ilić 7(4)

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:5(4)

Isključenja: 6 min

Izravna diskvalifikacija: Matea Šumelj 25.minut

ŽRK Borac Banja Luka:

Dunja Jurkas, Slađana Andrić 2, Milana Railić 2,Ivana Bobić 3, Sara Majkić 4, Dragana Vukosavljević, Sodfija Delić, Andrea Brus, Miljana Smiljić, Isidora Kršić 1, Ružica Šikić, Jovana Novaković 3, Jovana Kodžoman, Božana Ćutković 5(4), Duška Tintor 4, Dajana Ignjatović

Trener:Nikola Bijelić

Sedmerci 8(6)

Isključenja: 12 min

Samo početak utakmice je prošao u velikom grču , posebno domaće ekipe, a to se posebno vidi iz činjenice da su domaće igračice prvi gol postigle tek u 6.minuti.

Prva četvrtina utakmice je prošla u dosta izjednačenoj igri ,ali s rezultatskom prednošću gošći koja se kretala do 2 gola razlike.

A onda od 15. minute kao da su Gruđanke postigle radnu temperaturu i polako krenule u preokret. Nakon izjednačenja na 6:6 uslijedilo je još jedno kod rezultata 7:7 i od tada , a igrao se 17.minut, Banjalučanke nisu uspjele dostići rezultat. Uslijedio je period furiozne igre aktualnih prvakinja koje su od 17. do 24.minute napravile 7:1 i već tada otišle na nedostižnu prednost. Iako su domaće igračice u 25.minuti ostale bez  veoma važne igračice, Matee Šumelj koja je u jednom duelu sa igračicom Borca Jovanom Novaković, po mišljenju sudaca napravila pregrub prekršaj i dobila  izravnu diskvalifikaciju , ipak se to nije osjetilo na igri ostatka ekipe. Prvo poluvrijeme  Gruđanke su završila sa +7(18:11)

U drugom poluvremenu domaća ekipa je odigrala onoliko koliko je trebalo da pobjeda te pobjeda niti jednog trenutka nije dolazila  u pitanje. Održavale  su sigurnu razliku koja se kretala  između 5 i 9 golova da bi na kraju  završilo sa +8 i rezultatom 32:24.

Utakmica koje je trebala biti derbi nije u potpunosti opravdala taj epitet jer su aktualne prvakinje BiH, večeras bile puno bolji protivnik i jednostavno nisu dozvolile nikakvu neizvjesnost. Ostvarile su zasluženu, uvjerljivu pobjedu koja puno znači za samopouzdanje ove pomlađene ekipe koja se još uigrava.

Velike čestitke svim igračicama i trenerici i puno sreće idućeg vikenda kad ekipa gostuje u Uskoplju/Gornjem Vakufu  kod novog premijerligaša Sloge 2013.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0