U ponedjeljak, 06.08.2018. godine seniorke HŽRK Grude su krenule sa priprema za novu rukometnu sezonu.

Prvakinje su startale obavljanjem redoviti sistematskih liječničkih pregleda. Nakon što je potvrđeno da su sve zdrave i spremne za pripreme ,krenuli su i prvi treninzi. Prvo dio priprema, ekipa će raditi u Grudama i to naizmjenično na nogometnom igralištu i u sportskoj dvorani.  Nakon toga cure idu na visinske pripreme na Kupres gdje će boraviti od 18. do 23.08.2018.g.

Povratkom u Grude kreće period uigravanja  i pripremnih utakmica. Prvo će 27.08.2018.u 18.00 sati  u Grudama gostovati njemački trećeligaš SG Kappelwindeck Steinbach. Nakon toga Grude će biti domaćin najvećeg ženskog rukometnog turnira u BiH ,a kojem će Gruđanke odigrati dvije utakmice i to 29.08 u 19.00 sati protiv Podravke te dana 30.08. u 18.00 sati protiv Bjelovara. Danas je postignut konačni dogovor da se obje utakmice ovogodišnjeg 1.pretkola EHF cupa između HŽRK Grude i TusSies Metzingen igraju u Njemačkoj i to 14. i 15.09.2018.g u 20.00 sati.

U novu sezonu ekipa HŽRK Grude ulazi sa nekoliko novih igračica. Prvakinje BiH  u novoj sezoni će neće imati u svom sastavu Andreu Prusinu, Anđelu Milas i Ana Vrančić. Umjesto njih  od ove sezone u grudskoj ekipi će nastupati Andrea Soldo i Nikolina Petrović, dosadašnje igračice HRK Katarina iz Mostara, zatim Andrea Boras bivša članica Ljubuškog Izviđača, te Diana Pelivan i Klara Mikulić koje su došle iz hrvatskih klubova Marina Kaštela i Dugo Selo 55. U trenažni proces sa prvom ekipom je uključeno i nekoliko mlađih igračica.

U novoj sezoni prvakinje će s klupe voditi i nova trenerica, mr.sci Kornelija Leko, a na parketu vođa ekipe će biti nova kapetanica, najbolja igračica Premijer lige BiH u prošloj sezoni , Amanda Marić.

Odmah nakon veliki cura krenule su i članice naše škole rukometa “Rukomet-od prvog koraka do prvaka”. Voditeljica škole je počela pripremati cure za nadolazeće važne događaje. Prvi pred njima je međunarodni rukometni turnir u Međugorju na kojem ćemo nastupiti sa dvije ili tri ekipe, a odmah iza toga , od 28.08. do 01.09.2018.g. cure će imati prigodu sudjelovati u radu rukometnog kampa koji se održava u okviru 1.Festivala ženskog rukometa – Grude 2018. gdje će ih uz naše trenere , rukometnim umijećima učiti vrhunski europski rukometni stručnjaci kao što su Dragan Adžić, Zlatko Saračević, Petar Metličić, Dalibor Anušić….Naravno tu će biti i prijateljske utakmice i turniri koji će biti za različite dobne skupine djevojčica.

Sretno cure velike i male!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

 

Comments

0