U ponedjeljak. 07.08.2017. g. HŽRK Grude je nakon odmora počeo sa  radom.

Prošli tjedan su sve igračice odradile redovite sistematske liječničke preglede te se na taj način uvjerile da mogu punom snagom krenuti sa treninzima i pripremama za novu rukometnu sezonu.

Prve su u ponedjeljak, od 8.30 sati krenule velike cure iz prve ekipe  koja je kako je i najavljivano doživjela male promjene. Tako je došlo do promjene na vratima jer se Ana Križanac preselila u Split, a uz Anđelu Milas na vratima će u novoj sezoni biti dosadašnja vratarka Mire, Darjana Vukliš. Napravljena je i zamjena i na desnom vanjskom ne kojem je igrala Gabrijele Gudelj koja  karijeru nastavlja u Norveškoj. U novoj sezoni će na tom mjestu nastupati Edina Demić koja je u Grude došla iz Zagreba u okviru suradnje zagrebačke Lokomotive i HŽRK Grude. U okviru te suradnje u zagrebačku Lokomotivu ide naša Klara Mikulić koju će u grudskom sastavu zamijeniti Martina Pandža. Nakon nastupa  HŽRK Grude u EHF cupu, u Zagreb na školovanje odlazi i naša Chiara Rimac, a na njeno mjesto kružnog napadača se nakon gotovo godinu dana oporavka od ozljede vraća Anita Azinović.  Osim toga sa 1.ekipom će trenirati i sve igračice rođene 2001. godine koje će se  za svoje mjesto u sastavu 1.ekipe boriti zajedno sa ostalim mlađim igračicama iz škole rukometa: “Rukomet-od prvog koraka do prvaka“ .

Slijedi dva tjedna treninga u Grudama, nakon čega će se otputovati na 5-dnevne visinske pripreme, a potom će HŽRK Grude 26/27.09. biti domaćin jednog jačeg međunarodnog turnira. Dana 01.09.2017.g. Gruđanke sudjeluju na veoma jakom turniru u Sinju gdje će uz domaćina sudjelovati i četiri hrvatska prvoligaša. Ekipa 05.09.2017. putuje u rumunjski Roman gdje će 08. i 09.09. odigrati obje utakmice 1.pretkola EHF cupa. Nakon povratka iz Rumunjske nastavak je priprema u Grudama uz odigravanje pripremnih utakmica do početka prvenstva čiji se točan datum nažalost još uvijek ne zna.

Nakon velikih cura sa treninzima su krenule i članice škole rukometa koje će se u sljedeća dva tjedna pripremati za nastup na međunarodnom turniru u Međugorju gdje će HŽRK Grude sudjelovati sa po jednom ekipom u kategorijama  2002/2003  i 2004/2005 .

Svim igračicama, trenerima i vodstvu kluba puno sreće i sportskih uspjeha u sezoni 2017/2018.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!!

Comments

0