RK Hadžići – HŽRK Grude  29:30 (15:16)

3.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Dvorana KSiRC Hadžići

Gledatelja : 500

Suci: Vesna Blavan i Tatjana Praštalo (Banja Luka)

Nadzornik: Mladen Rajić (Mostar)

RK Hadžići

Anisa Selimović, Ajla Čajić, Mervana Đelilović, Amna Đurđević, Maja Knezović 10, Berina Malanović 2, Sara Čahtarević, Lana Lončar 1, Dženita Tanović, Edina Demić 6, Adna Halebić 10,Melina Telarević, Minela Delalić

Trener : Alma Čehajić Hadžović

Sedmerci: 3(3)

Isključenja: 8 min

HŽRK Grude:

Drjana Vukliš, Medina Klepo, Nikolina Brnada, Amanda Marić 2, Andrea Soldo, Ana Nikić, Nikolina Vukčević 8, Milica Globarević, Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 4, Klara Mikulić 4, Karla Lovrić, Anđela Boras, Diana Pelivan 4, Nikolina Knežević 8

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 5(4)

Isključenja: 6 min

Derbi utakmica 3. kola premijer lige rukometašica je opravdala epitet derbija po neizvjesnosti i borbenosti ekipa.

Gruđanke su dobro otvorile utakmicu i povele 4:2 pa 5:3 i imale više prigoda da povećaju svoju prednost i moda odmah na početku se odvoje. Međutim uglavnom zbog tehničkih pogreški nisu u tome uspjele pa su tako dozvolile da domaća ekipa stalno održava rezultatsku neizvjesnost. Tako je bilo sve do kraja poluvremena koje je završeno rezultatom 15:16.

U prvom dijelu drugog poluvremena domaća ekipa je u par navrata uspjela povesti sa jednim golom prednosti, ali su Gruđanke uglavnom ekspresno preokretale rezultat i prelazile u prednost do 2 gola. Tek u samoj završnici  grudska ekipa je ostvarila prvi put prednost od tri gola . Iako je s tom značajnom prednošću ušla u završnih  3-4 minuta, ipak je domaća ekipa uspjela na kraju doći do zaostatak od samo jednog gola.

U igri HŽRK Grude se je bio vidljiv nedostatak Nikoline Čuture ,dugogodišnjeg najboljeg strijelca i igračice kojoj je ova utakmica bila prva u 5 godina u kojoj nije nastupila za svoj klub. Nikolina će ovih dana biti operirana i njen povratak na parket se očekuje u završnici proljetnog dijela sezone.

Svakako da je utakmica u Hadžićima bila veoma interesantna i da je velika promidžba ženskog rukometa u BiH. Veoma je dobro da ovu kao i ostale utakmice mogu vidjeti svi ljubitelji rukometa te samim tim i donijeti svoje prosudbe o svim akterima utakmice. Nažalost ono što se dešava izvan parketa  nije moguće pratiti ,ali se nadati da će 60 minuta borbe na parketu biti razlog za užitak u rukometnoj igri i da će se prikazana igra biti jedino mjerilo konačnog rezultata.

Čestitke našoj ekipi na pobjedi i puno sreće sljedećeg vikenda u domaćoj utakmici protiv HRK Katarine.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!   

Comments

0