HRK „Grude“ Grude je u subotu 26.09.2020.g otputovao u Prijedor gdje je 27.09.2020.g u 15.00 sati, na temelju službene najave domaćina, trebao odigrati utakmicu 1.kola Premijer lige BiH za rukometašice protiv ekipe ŽRK Mira.

Nakon dolaska u Prijedor i smještanja ekipe u Motel Le pont , informirani smo od strane g-dina Maria Davidovića , direktora ŽRK Mira da utakmica neće biti odigrana, a kao razlog je naveo nemogućnost organizacije utakmice zbog velikog pritiska na klub da se utakmica ne smije igrati.

Na naš zahtjev, domaća ekipa je 27.09.2020.u 10.05 sati  sa službene e-mail adrese poslala e-mail sljedećeg sadržaja:

 

Poštovani,

    Poštujući propozicije i pravila Rukometnog Saveza Bosne i Hercegovine za Premijer ligu,obavili smo sve pripreme za odigravanje utakmice I kola za sezonu 2020/21,a prema rasporedu koje je klubovima dostavio komesar lige gospodin Zdenko Alpeza.

    Obavještavamo vas da zbog izuzetno velikog pritiska na naš Klub,a posebno Predsjednicu Kluba,od strane rukovodstva Rukometnog Saveza Republike Srpske ,ODGAĐAMO već zakazanu utakmicu između ŽRK”MIRA” i HŽRK”GRUDA”,koja je bila zakazana za nedelju 27.09.2020.godine sa početkom u 15 časova.

    Molimo vas da razumijete situaciju u kojoj smo se našli i da prihvatite obrazloženje,i najiskrenije izvinjenje i žaljenje što je do ovako nečega moralo doći.

    Očekujemo vaše puno razumijevanje i nastavak dobre saradnje,na čemu se najiskrenije zahvaljujemo.

S poštovanjem,                               Nada Đaković

 

Ovim putem  kao šesterostruki uzastopni prvaci BiH želimo izraziti svoje zgražanje događajima kojima zadnjih dana i tjedana svjedočimo u rukometu , posebno u ženskom rukometu  u BiH.

Rukomet je športska igra u kojoj nema mjesta za političke i svekolike druge igrice. Pritisci  i prijetnje kojima su izloženi rukometni djelatnici u klubovima, treneri, igračice te svi neistomišljenici pojedinaca koji imaju bolesne ambicije i koji žele sve klubove i cijeli sustav podrediti ostvarivanju svojih nerealnih ciljeva moraju naići na opću osudu javnosti i nestati iz rukometa.

HRK „Grude“ se zalaže za dosljednu provedbu svih propisa RS BiH, primjenu svih odluka Upravnog odbora i drugih organa i tijela RS BiH te osobito za isti status , prava i obveze za sve klubove u BiH.

Najoštrije osuđujemo retoriku podcjenjivanja i omalovažavanja pojedinaca, klubova, ili saveza te kontinuirane pokušaje nametanja nepostojećih odredbi , promjene već donešenih odluka i prilagođavanja  cijelog sustava bilo kojem pojedincu ili klubu. Osuđujemo i sve pokušaje ucjena, ultimatuma, blokada  i pokušaja  trgovine već donesenim i provedenim odlukama nadležnih organa RS BiH .Nažalost zadnjih nekoliko tjedana smo svjedoci upravo takvih stvari ,a razlozi otkazivanja utakmice ŽRK Mira-HRK Grude to samo potvrđuju.

U svojoj kratkoj ,ali iznimno bogatoj povijesti HRK Grude je uvijek gajio sportski duh i korektne odnose sa svim klubovima kako u BiH tako i puno šire. ŽRK Mira je svakako jedan od klubova s kojim smo imali i imat ćemo odlične odnose.

Želimo istaći iznimno korektan odnos g-đe Nade Đaković i ostalih predstavnika ŽRK Mira u komunikaciji s našom, ekipom tijekom cijelog našeg boravka u Prijedoru i iskreno zahvaljujemo na tome.

Upravni odbor HRK Grude

 

Comments

0