HRK Grude – ŽRK Ilidža 34:23 (19:10)

Suci: Marko Miljević i Zoran Petrović (Banja Luka)

Nadzornik: Srđan Jović ( Doboj)

HRK Grude: Martina Šumelj, Milena Vujisić, Gabriela Rašić, Amanda Jelčić 3, Paula Miloš , Ana Nikić 1,Anja Boban , Teodora Petković 2, Mia Lugonjić 1, Leontina Vujić 6, Ina Džidić 2, Karla Lovrić 4, Barbara Karačić 2, Anđela Boras , Josipa Zubac 4, Jovana Ilić 9

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci: 5(3)

Isključenja: 8 min

ŽRK Ilidža

Ilhana Draganić, Maja Mihajlović 2, Zerina Bujak 5, Ena Hasibović, Ismihana Perla 6, Jasmina Pavlović 1, Almedina Imširević 2, Lejla Hodžić, Anđela Janković 1, Lejla Jahić, Melisa Omerović 3, Dragana Pandurević, Divna Janković 2, Iman Memić, Naida Škaljić 1

Trener: Elvir Baručija

Sedmerci:5(4)

Isključenja: 14 min

Utakmica je bila slavljeničkog karaktera za Gruđanke, a nije imala nikakav poseban rezultatski značaj ni za gošće. Uglavnom što se tiče same utakmice i igre, nijednog trenutka nije dolazila u pitanje pobjeda Gruđanki , a sve igračice iz zapisnika su dobile prigodu danas nastupiti.

Današnji program u gradskoj športskoj dvorani u Grudama je počeo utakmicom Lige RS Herceg Bosne za dječake (2009.g i mlađi) u kojoj su domaći dečki pobijedili svoje vršnjake iz HRK Međugorje i tako na kraju prvenstva zauzeli 6.mjesto , što je odlučan rezultat za proteklu sezonu.

Zatim su mini rukometašice i mini rukometaši istih klubova odigrali svoje prijateljske utakmice. Prije početka „glavne „ utakmice  između HRK Grude i ŽRK Ilidža, predsjednik RS Herceg Bosne je uručio zlatne medalje i pokal za HRK Grude, za osvojeno 1.mjesto u 1.ligi RS Herceg Bosne.

Na poluvremenu utakmice, zlatne medalje i pokale su dobile još dvije ekipe HRK Grude kao  prvakinje RS Herceg Bosne i to u kategoriji kadetkinja (2005.g i mlađe) odličja je uručio Slaven Tomić, voditelj natjecanja lige mladih u RS Herceg Bosne, a u kategoriji djevojčica (2009.g i mlađe) odličja je uručio dr. Tomislav Pejić, član UO HRK Grude i Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije Zapadnohercegovačke.

Nakon završetka utakmice Zlatne medalje seniorskim prvakinjama BiH  su uručili g. Ljubo Grizelj, načelnik Općine Grude i gđa  Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke. Prelazni pokal prvakinjama BiH je uručio g. Slobodan Zadro, predsjednik RS BiH ,a pokal u trajno vlasništvo je uručio  Načelnik općine Grude, g. Ljubo Grizelj.

300-njak gledatelja je danas uživalo u rukometu ,ali i u vještinama članica Cheerleading klubova Ledinac i Ljubuški te u nastupima prekrasnih grudskih mažoretkinja.

Na kraju je uslijedilo veliko veselje ekipe HRK Grude koja je osvajanjem sedmog naslova prvakinja postala rekorder u broju osvojenih naslova prvakinja BiH u ženskom rukometu.

HRK Grude zahvaljuje svim sudionicima današnjeg programa i proslave kao i našim gošćama iz ŽRK Ilidža.

Ekipi HRK Grude velike čestitke na novom naslovu i puno sreće u završnici KUP-a BiH čiji su Grude domaćin 27. i 28.05.2022.g.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0