Grudske rukometašice u srijedu 14.10.2015. u ranim jutarnjim satima putuju za Sarajevo odakle će odletjeti prema Islandu na prve utakmice u povijesti kluba u nekom europskom natjecanju. Iako su Gruđanke prvakinje Bosne i Hercegovine, ipak igraju u EHF cupu jer Bosne i Hercegovina ima veoma nizak koeficijent u europskoj rukometnoj federaciji (EHF), pa nema pravo na sudjelovanje u kvalifikacijama za ligu prvakinja.Inače EHF cup je jače i kvalitetnije  natjecanje od Challenge cupa i Kupa pobjednika kupova.Ove godine u EHF cupu sudjeluje 46 klubova iz 31 države,a od toga su 15 klubova prvaci država.

Domaćin našim curama je predstavnik Islanda, ekipa Fram iz glavnog grada Reykjavika.Ova ekipa je sudionik raznih europskih natjecanja svake godine i u pravilu svake godine pređe dva do tri kola. Radi se o iskusnoj ekipi kako po  iskustvu u europskim natjecanjima tako i po starosti igračica. Tako je  prosječna starost igračica Frama nešto više od 26 godina, doke su naše djevojke u prosjeku “stare” nešto više od 18 godina.

Da Islanđanke svakako žele prolazak u sljedeću fazu natjecanja vidljivo je iz toga što nisu ni pod kakvim uvjetima željele pristati da se obje utakmice igraju u Grudama.Njihov je izričit stav bio  da se uzvratna ili  obje utakmice moraju igrati u Reykjaviku. Osim toga pred početak ove sezone ekipa Frama se znatno pojačala  angažiranjem  tri reprezentativke Islanda.

Naša ekipa putuje u Reykjavik sa željom da se u svom premijernom euro nastupu predstavi u najboljem svjetlu i da pruži što jači otpor velikom favoritu. Cure su nakon dobrog starta u Premijer ligi odlično raspoložene, vesele i sretne zbog putovanja ali i željne dokazivanja na Islandu koji je zemlja rukometa. Svjesne su snage svog protivnika, ali ponavljaju ono po čemu su poznate,  a to je da nema predaje, da će se boriti DO KRAJA ZAJEDNO!

Utakmice u Reykjaviku se igraju 16. i 17.10.2015. ,a povratak ekipe je planiran u nedjelju 18.10.2015 u kasnim noćnim satima.

Ovom prigodom želimo zahvaliti onima koji su omogućili ovo putovanje osiguravanjem sredstava za avionske karte, a to su Općina Grude, Eronet ;Violeta d.o.o. , AX Soling d.o.o. ,Županija Zapadnohercegovačka, Putovi d.o.o., Frank trgovina d.o.o., Orbiter G d.o.o, Grafotisak d.o.o., TP Drinovci, zatim našem generalnom pokrovitelju firmi Autoherc d.o.o. koji je donirao prijevoz do i sa aerodroma  u Sarajevu , kao i onima koji su omogućili da cure na Island putuju u novoj opremi, a to su  Putovi d.o.o., ProCredit banka Mostar, Atelier Jukić Posušje, Grafix(Pila) Grude i Grand sport Široki Brijeg.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0