ŽRK Borac Banja Luka- HRK Grude   17:23(7:11)

Dvorana Borik , Banja Luka

Suci . Džemal Čedić i Dino Đerzić (Sarajevo)

Nadzornik: Arijana Vojić (Bihać)

Anđela Stojanović 13(1),Helena Ćurić, Marija Šehovac, Andrea Brus, Isidora Kršić 1,Darjana Vukliš, Ružica Šikić 3,Ismihana Đelihodžić, Jovana Novaković 2, Jovana Kodžoman, Ana Vrančić 2, Milana Railić, Dajana Kočić, Dragana Vukosavljević, Dajana Ignjatović 2,Sara Majkić

Trener: Rade Unčanin

Sedmerci:3 (1)

Isključenja: 10 min

HRK Grude:

Gabrielle Leese, Amanda Jelčić 2 (2), Nikolina Čutura, Paula Miloš, Ana Nikić 2, Anja Boban, Teodora Petković 2, Mia Lugonjić, Leontina Vujić 2,Ina Džidić, Karla Lovrić 4, Barbara Karačić, Anđela Boras 2,Nikolina Brnada, Jovana Ilić 3(2)

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:7(4)

Isključenja : 6 min

Derbi utakmica 15.kola i cijelog prvenstva je završena porazom naših cura  ,čime  su šanse za osvajanje sedmog uzastopnog naslova prvakinja BiH za našu ekipu svedene na minimum.

Utakmicu je puno bolje otvorio Borac koji je poveo rezultatom 4:0, da bi tijekom 1.poluvremena naša ekipa u više navrata smanjivala prednost domaćina ,ali ipak je na kraju tog perioda igre ostala početna razlika od 4 gola (11:7).

U drugom poluvremenu bolja igra naših cura u prvih 20-ak minuta kad smo došli na gol zaostatka i imali više prilika za izjednačenje , ali nismo uspjeli preokrenuti rezultat. Kad su u samoj završnici  domaće igračice odmakle na +3, naše djevojke su stale i dozvolile da utakmica završi najvećom razlikom do tog trenutka, od 6 golova.

Možemo reći da su naše cure još jednom pobijedile same sebe, Odigrale su dobru utakmicu u obrani , međutim napad je bio izuzetno loš.  Broj promašenih zicera, od kojih su mnogi završili izvan okvira vrata ,a ostale je zaustavila odlična Darjana Vukliš , su osnovni uzroci poraza naših cura. U odlučujućim trenucima kada se utakmica trebala prelomiti, među ostalim smo promašili dva sedmerca i nekoliko zicera i u takvoj situaciji poraz je bio neizbježan.

Čestitamo igračicama Borca na dobroj i borbenoj igri i na pobjedi.

Nažalost vodstvu Borca ne možemo čestitati i to  zbog pritisaka i poteza koji nemaju veze sa sportom .

Prijava protiv  naše ekipe Ministarstvu sigurnosti (Službi za poslove sa strancima) otvorila je pandorinu kutija BiH rukometa. U 21.minuti  utakmice pripadnici Ministarstva sigurnosti su došli i izvršili kontrolu naše ekipe i to kako su rekli po prijavi. To je svakako bio dodatni pritisak i na igračice i na vodstvo ekipe. Nakon što su utvrdili da su svi papiri naše ekipe uredni, tražili smo da se obavi kontrola i protivničke ekipe kao i ostalih osoba u dvorani ,što nije urađeno. U tom trenutku u dvorani je, osim naše ekipe,  bilo najmanje 5 osoba stranih državljana koji se trenutno bave rukometom u BiH. U cilju jednakopravnog statusa svih klubova i svih ljudi koji se bave rukometom na bilo koji način,  narednih dana ćemo zvanično od Ministarstva sigurnosti tražiti provjeru boravka i radnih dozvola svih stranih državljana u BiH rukometu (od igračica i igrača do trenera i stručnih stožera klubova i reprezentacija). 

Još jednom čestitke igračicama Borca na pobjedi, a našim curama želimo bolju igru i rezultate u nastavku sezone.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

 

Comments

0