ŽRK Krivaja – HŽRK Grude  25:20 (10:8)

6.kolo Premijer lige BiH za rukometašice

Sportska dvorana Zavidovići

Gledatelja : 700

Suci: Nebojša Bejtović i Bojan Burazor (Dubica)

Nadzornik: Saša Sarajelić (Zenica)

ŽRK Krivaja

Erna Šabić, Hena Ridžal, Amela Džakmić 3, Amina Bukvić, Adnana Latifović, Nejra Cerić, Ilma Mehanović 4, Adelisa Dautović, Amna Mehinagić, Sajra Hamurović,Alena Latifović, Adna Delić, Jasmina Ćosić 5, Ivana Sikimić 7, Sara Bašić 6, Hava Huskić

Trener : Adnan Bašić

Sedmerci: 7(6)

Isključenja: 10 min

HŽRK Grude:

Darjana Vukliš, Medina Klepo, Amanda Marić 1, Andrea Soldo, Ana Nikić, Nikolina Vukčević 9, Milica Globarević 1, Leontina Vujić, Lejla Kasumačić 2, Klara Mikulić, Karla Lovrić, Anđela Boras, Diana Pelivan, Nikolina Knežević 7

Trener: Zlata Zubac

Sedmerci: 4(4)

Isključenja: 4 min

Otvaranje utakmice je proteklo u izjednačenoj igri do rezultata 3:3. Tada domaća ekipa u 8.minuti postiže dva gola i odlazi na 5:3 da bi narednih 5 minuta prošlo bez golova, a nakon toga još dva pogotka Krivaje za prednost od +4 u 16.minuti. Do kraja poluvremena Gruđanke su uspjele smanjiti tu razliku na -2(10:8).

Prvi dio drugog poluvremena se igralo izjednačeno pa je u 42.minuti rezultat bio 15:14. Nakon toga dolazi odlučujući period utakmice u kojem domaća ekipa od 43. do 50. minute pravi 5:1.Nošene fanatičnim navijanjem pune dvorane i velikom borbenošću, igračice Krivaje su do kraja utakmice uspjele održati prednost i ostvariti zasluženu pobjedu.

Naša ekipa nije bila na visini zadatka, a poseban problem je bila realizacija tzv. zicera , te s obzirom na niz promašaja iz čistih situacija koje su završavale na okviru ili van okvira gola nije se moglo doći do boljeg rezultata.

Ovim porazom završen je niz nepobjedivosti HŽRK Grude u Premijer ligi BiH koji je trajao od 09.11.2014. do ove utakmice, što je jedan od svjetski rijetkih rezultata u športu uopće.

Vrijedno je napomenuti da je utakmica imala i humanitarni karakter i da se i HŽRK Grude kupnjom 100 ulaznica uključio u prikupljanje pomoći u okviru humanitarne akcije „ Srcem za Sumeju“.

Čestitamo ekipi ŽRK Krivaja na zasluženoj pobjedi ,a našim djevojkama želimo bolju igru i više sreće sljedećeg vikenda u derbi utakmici 7.kola u Grudama protiv ekipe ŽRK Mira iz Prijedora.

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0