Finale KUP-a BiH :  RK Hadžići – HRK Grude  34:31(19:16)

U finalnoj utakmici   KUP-a BiH za sezonu 2019/2020 ponovo su, kao i sezonu ranije, igrale ekipe Gruda i Hadžića. Ovaj put se igrala samo jedna utakmica i to u Hadžićima.

Što se tiče sastava ekipa , ekipa Hadžića je nastupila u istom sastavu kao i sezonu ranije  dok su Gruđanke nastupile sa potpuno novom, izuzetno mladom ekipom ,bez ijedne igračice iz prošlosezonskog finala.

Utakmicu su bolje otvorile igračice Gruda koje su uz bolju igru imale rezultatsku prednost do 20. minute. Tada dolazi do preokreta i ekipa Hadžića prelazi u vodstvo te na kraju poluvremena ima prednost od tri gola(19:16).

Prvih 10-ak minuta drugog poluvremena se igralo gol za gol da bi Gruđanke serijom 3:0 u 44.minuti stigle na gol zaostatka. Međutim, pokazalo se da je utakmica tada odlučena. Naime, nakon šuta jedne igračice Hadžića oborena je  Teodora Petković. Sutkinje su u tom trenutku , bez provjere zdravstvenog stanja igračice i bez njenog traženja pomoći, pozvale liječnicu koja je ušla u teren. Liječnica nije imala potrebe za intervencijom jer je igračica ustala prije nego je liječnica i došla do nje .Bespotrebni ulazak liječnice je značio i igranje ekipe Gruda tri napada bez svoje najbolje i igračice i strijelca  Teodore Petković, što se pokazalo presudnim, jer je ekipa Hadžića to iskoristila i napravila novu seriju od 3:0 te tako otišla na nedostižnu prednost. Do kraja utakmice su  mlade Gruđanke još jednom  zaprijetile kad su stigle do rezultata 28:26 , ali nisu uspjele preokrenuti rezultat.

Ekipi RK Hadžići još jednom čestitamo na osvojenom naslovu pobjednika KUP-a BiH za sezonu 2019/2020.

Što se tiče naše ekipe, možemo zaključiti da smo više nego zadovoljni nastupom na završnici KUP-a. Bile su ovo prve utakmice naše ekipe u ovom sastavu. Trenerica Zlata Zubac je sa curama  koje nikad nisu nastupile  zajedno  odigrala  dvije jako dobre utakmice. Na završnicu smo zbog zdravstvenih problema otputovali sa 12 igračica. Na ovom turniru smo igrali sa ekipom  koju su činile  igračice rođene 2000. (3 igračice),2001. (2 igračice), 2002.(1 igračica), 2003.(2 igračice),2004.(2 igračice),2005.(1 igračica) i 2006.(1 igračica). Najbolji strijelac završnice KUP-a je naša Teodora Petković sa 23 postignuta gola u dvije utakmice.  Svoje prve pogotke u zvaničnim utakmicama seniorske ekipe (strijelac u obje utakmice), postigla je Mia Lugonjić (2005.g). Sjajan nastup u obje utakmice je imala Karla Lovrić(2003.g) , dok su  Ana Nikić i Anđela Boras (2000.g) kao najiskusnije odigrale jako dobro. Cijela ekipa je igrala i funkcionirala veoma dobro uz konstataciju da se vidi  još puno prostora za poboljšanja koje će uslijediti kompletiranjem  i daljnjim uigravanjem ekipe.

Čestitke svim našim igračicama i trenerici Zlati Zubac na odličnom nastupu i puno sreće u nastavku sezone!

DO KRAJA ZAJEDNO!!!

Comments

0