U Grudama je u okviru 1. kola lige Herceg Bosne gostovala ekipa ŽRK Vitez iz Viteza.

Iako je bilo planirano da HŽRK Grude Autoherc nastupi sa ekipom sastavljenom od igračica rođenih 1998 i 1999 godine,ipak je u zadnjem trenutku odlučeno da se u ovoj utakmici nastupi i sa nekim igračicama rođenim 1996. i 1997.godine.

Razlog je isključivo zaštita ovih mladih igračica koje nisu pripremljene za seniorsku ekipu koja je stigla iz Viteza.

Tako da su za domaću ekipu nastupile  igračice od 12-16 godina ,koje su prošle puni ciklus priprema za ovu sezonu,a za gošće je nastupila kompletna prva ekipa u kojoj su gotovo sve igračice starije od 18 godina.

U takvoj situaciji gošće su tokom cijele utakmice bile u vodstvu i na kraju susret riješile u svoju korist rezultatom 25:31.

Ovo je svakako bilo jedno dragocjeno iskustvo za mlade igračice naše ekipe.

Sportska dvorana Bili Brig Grude

Gledatelja 50

Suci:Džeba-Kolobarić

Nadzornik:Sušić

HŽRK Grude Autoherc:

Maja Grubišić,Jana Leko,Andrea Brzica,Željana Topić,Matea Vukoja(1),Chiara Radić(3),Karla Glavaš(7),Josipa Braćić(8),Iva Leko,Ana Marija Šimić,Valentina Trlin(1),Josipa Mikulić(3),Klara Mikulić(2),Josipa Grubišić,Katarina Glavaš,Martina Glavaš

ŽRK Vitez:

Antonela Bajo,Matea Grebenar(4),Nikolina Žabić(3),Franciska Bonić,Marija Blažević(1),Dajana Bošatlić(5),Kristina Zeko,Marija Strukar,Ana Budimir(1),Matilda Radeljić(3),Josipa Strukar,Ines Slišković(12)Matea Franjić(2),Marija Grebenar

Comments

0