OŽRK Jedinstvo Tuzla – HŽRK Grude Autoherc  26:32  (12:15)

Mala dvorana Mejdan

Gledatelja :100

Suci:Muhtarević-Omerefendić

Delegat:Šaković

OŽRK Jedinstvo Tuzla

Amila Dervišbegović,Gabrijela Ravnjak(1),Indira Horozović(16),Vanja Suhi(1),Amra Piralić(1),Dženita Bašić,Albina Gaši(4),Elma Osmanović,Lejla Bajrić,Andrea Lučić,Đana Avdić(3),Sara Osmanović,Aida Demirović,Selma Omerović,Maida Avdibašić

HŽRK Grude Autoherc

Ana Pranjić,Andrea Brzica,Antonija Kutleša(7),Iva Leko,Ana Knezović,Chiara Radić,Željana Topić(1),Josipa Grubišić,Josipa Braćić(12),Jana Leko(2),Ana Marija Šimić(8),Klara Mikulić(1),Tina Bandić,Nikolina Marić,Andrea Marić(1),Josipa Mikulić

U većem dijelu prvog poluvremena igralo se izjednačeno.Pred sami kraj poluvremena tj u zadnje tri minute gošće iz Gruda su napravile važnih 3:0 i na odmor se otišlo rezultatom 12:15.

U drugom poluvremenu ekipa HŽRK Grude Autoherc ni jednog trenutka nije dozvolila da pobjeda dodje u pitanje.Zaigrale su onako kako smo ih navikli gledati ,brzo ,lepršavo,požrtvovno,odgovorno.Takva igra dovela je do povećanja prednosti koja je u nekim trenucima iznosila 8 pogodaka.Znalački vođene od trenerice Zlate Zubac utakmicu su rutinski privele kraju i došle na korak do osvajanja naslova prvaka.

U svakom slučaju lider prvenstva je pokazao da je zasluženo vodeća ekipa 1.lige FBiH.Svojom igrom ali i ponašanjem zaslužile su i dobile pljesak objektivnog tuzlanskog gleddateljstva.

Nakon utakmice uslijedilo je slavlje grudskih djevojaka,koje su proslavile ostvarivanje još jedne vrijedne pobjede.

U nedjelju 05.05.203. u Grudama se igra derbi prvenstva između trenitno prve i druge ekipe 1.lige FBiH tj.između HŽRK Grude Autoherc i ŽRK Bihać iz Bihaća.

Svim curama i trenerici pripadaju zaslužene čestitke i želje za novim uspjesima u narednom utakmicama.

DO KRAJA ZAJEDNO!

Comments

0