ŽRK Ilidža – HRK Grude 26:28  (12:14)

Dvorana Sabit Hadžić Ilidža

Gledatelja 20

Suci : Vesna Ostojić i Vanja Simić (Doboj)

Nadzornik: Saša Sarajlić (Zenica)

ŽRK Ilidža

Melisa Omerović, Divna Janković 1, Anđela Janković, Naida Škaljić 2, Lejla Jahić, Maja Mihajlović 7, Lejla Hodžić 2(2), Hena Hasibović, Zerina Bujak, Ismihana Perla 4(1), Šejla Ganić 3, Dragana Pandurević 2, Jasmina Pavlović 1, Iman Memić, Almedina Imširević 4(1), Medina Klepo

Trener: Elvir Baručija

Sedmerci: 5(4)

Isključenja: 4 min

HRK Grude:Gabriela Rašić, Milena Vujisić, Amanda Marić 4(1), Paula Miloš, Ivana Alpeza, Teodora Petković 3, Mia Lugonjić 5,  Leontina Vujić 1, Ina Džidić, Petra Sesar, Karla Lovrić 4, Barbara Karačić, Anđela Boras 4, Josipa Zubac, Maja Marijanović,  Jovana Ilić 7(4)

Trenerica: Kornelija Leko

Sedmerci: 6(5)

Isključenja: 6 min

Za kraj jesenskog dijela sezone Gruđanke su ostvarile pobjedu na gostovanju kod ŽRK Ilidža mada nisu odigrale utakmicu za pamćenje. Iako su utakmicu u najvećem dijelu držale pod kontrolom, jesenske prvakinje ipak nisu uspjele prelomiti susret i mirno ga privesti  kraju nego su se morale do samog kraja  boriti za novu pobjedu. Niti 5 golova prednosti u 49.minuti nisu bili dovoljni Gruđankama za sigurnu završnicu ,a sve to najviše zahvaljujući njihovoj jako lošoj realizaciji , a uz to i velikoj borbenosti domaće ekipe, Ipak su grudske rukometašice uspjele održati Ilidžu na dovoljnoj udaljenosti i ostvariti 9.pobjedu ove jeseni .

Na kraju ovog dijela prvenstva sa zadovoljstvom možemo zaključiti da je HRK Grude veliko iznenađenje, ako se ima u vidu da je to jedna od najmlađih ekipa Premijer lige. Iako nisu sve utakmice odigrale sjajno, cure su pokazale karakter i osiguravale pobjede i onda kad igra nije bila najbolja. Pokazalo se da je prošla sezona u kojoj se kompletna  ova ekipa prvi put sastala , odlično odrađena i da je u ovoj sezoni ,za godinu iskusnija i uigranija, pokazala najviše i zasluženo osvojila naslov jesenskih prvakinja. Usprkos svim nedaćama koje su imale sa koronom i ozljedama , cure su uspjele osvojiti 19 od 20 mogućih bodova i prezimiti na vrhu ljestvice što je 7.put u zadnjih 8 sezona. Posebno raduje što stasaju mlade igračice iz grudske škole rukometa i pokazuju svu raskoš svog talenta , što je to recimo večeras pokazala  Mia Lugonjić (2005.godište) sa 5 postignutih golova.

Na kraju čestitke zaslužuju sve cure, trenerica Kornelija Leko i sportska direktorica kluba Zlata Zubac.

Zvanično ova premijerligaška godina završava u ponedjeljak, 13.12.2021.g i to redovitom sjednicom Skupštine HRK Grude , na kojoj će se svečano proslaviti novi naslov jesenskih prvakinja ,nakon čega će većina cura na zasluženi odmor , dok će one mlađe nastaviti sa natjecanjima u ligama RS Herceg Bosne.

DO KRAJA ZAJEDNO!!

 

Comments

0